Pariloitua tonnikalaa, lohkoperunoita ja aiolia

Pariloitua tonnikalaa

  • 600g tonnikalafileetä
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 sitruunaa

Leikkaa tonnikalasta neljä pihviä. Sekoita öljyyn murskattu valkosipuli, suolaa ja pippuria. Hiero seos tonnikalan pintaan ja anna maustua hetki. Kuumenna parilapannu ja grillaa tonnikalaa keskilämmöllä noin 1-2 minuuttia per puoli. Pariloi pannulla myös puolikkaiksi leikatut sitruunat leikkuu pinta alaspäin. Anna kalan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tonnikala on parhaimmillaan kun sen liha on vielä sisältä punaista. Mausta halutessasi kalan pinta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.

Lohkoperunat

  • 8-10 rosamunda- perunaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • rosmariinia

Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä lohkot uunipellille ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla. Paista lohkoperunoita 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Aioli

  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • ripaus cayennenpippuria
  • 2 keltuaista
  • 2-3 dl rypsiöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl lämmintä vettä

Murskaa ja hienonna valkosipulin kynnet ja laita ne kulhoon. Mittaa kulhoon myös keltuaiset, suola ja cayennenpippuri. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada öljyä joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kunnes majoneesi on sopivan paksuista. Mausta majoneesi sitruunamehulla ja sekoita joukkoon vesi antamaan kiiltoa. Tarjoa lohkoperunoiden kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat