Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pariloitua tonnikalaa, lohkoperunoita ja aiolia

Tonnikala
TonnikalaRuokala
Julkaistu 11.02.2005 06:00(Päivitetty 11.02.2005 11:41)

Pariloitua tonnikalaa

  • 600g tonnikalafileetä
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 sitruunaa

Leikkaa tonnikalasta neljä pihviä. Sekoita öljyyn murskattu valkosipuli, suolaa ja pippuria. Hiero seos tonnikalan pintaan ja anna maustua hetki. Kuumenna parilapannu ja grillaa tonnikalaa keskilämmöllä noin 1-2 minuuttia per puoli. Pariloi pannulla myös puolikkaiksi leikatut sitruunat leikkuu pinta alaspäin. Anna kalan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tonnikala on parhaimmillaan kun sen liha on vielä sisältä punaista. Mausta halutessasi kalan pinta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.

Lohkoperunat

  • 8-10 rosamunda- perunaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • rosmariinia

Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä lohkot uunipellille ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla. Paista lohkoperunoita 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Aioli

  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • ripaus cayennenpippuria
  • 2 keltuaista
  • 2-3 dl rypsiöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl lämmintä vettä

Murskaa ja hienonna valkosipulin kynnet ja laita ne kulhoon. Mittaa kulhoon myös keltuaiset, suola ja cayennenpippuri. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada öljyä joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kunnes majoneesi on sopivan paksuista. Mausta majoneesi sitruunamehulla ja sekoita joukkoon vesi antamaan kiiltoa. Tarjoa lohkoperunoiden kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lisää aiheesta:

Helena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastuiUutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsillaViikkohoroskooppiRikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:39
    Väsymys

    Helena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastui

  • 05:42
    Diabetes

    Uutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsilla

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:02
    Vakuutukset

    Rikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"

  • Eilen17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!