Pariloitua tonnikalaa
- 600g tonnikalafileetä
- 0,5 dl ruokaöljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa
- mustapippuria
- 2 sitruunaa
Leikkaa tonnikalasta neljä pihviä. Sekoita öljyyn murskattu valkosipuli, suolaa ja pippuria. Hiero seos tonnikalan pintaan ja anna maustua hetki. Kuumenna parilapannu ja grillaa tonnikalaa keskilämmöllä noin 1-2 minuuttia per puoli. Pariloi pannulla myös puolikkaiksi leikatut sitruunat leikkuu pinta alaspäin. Anna kalan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tonnikala on parhaimmillaan kun sen liha on vielä sisältä punaista. Mausta halutessasi kalan pinta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.
Lohkoperunat
- 8-10 rosamunda- perunaa
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- timjamia
- rosmariinia
Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä lohkot uunipellille ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla. Paista lohkoperunoita 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
