Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pariloitua tonnikalaa, lohkoperunoita ja aiolia

Tonnikala
TonnikalaRuokala
Julkaistu 11.02.2005 06:00(Päivitetty 11.02.2005 11:41)

Pariloitua tonnikalaa

  • 600g tonnikalafileetä
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 sitruunaa

Leikkaa tonnikalasta neljä pihviä. Sekoita öljyyn murskattu valkosipuli, suolaa ja pippuria. Hiero seos tonnikalan pintaan ja anna maustua hetki. Kuumenna parilapannu ja grillaa tonnikalaa keskilämmöllä noin 1-2 minuuttia per puoli. Pariloi pannulla myös puolikkaiksi leikatut sitruunat leikkuu pinta alaspäin. Anna kalan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tonnikala on parhaimmillaan kun sen liha on vielä sisältä punaista. Mausta halutessasi kalan pinta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.

Lohkoperunat

  • 8-10 rosamunda- perunaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • rosmariinia

Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä lohkot uunipellille ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla. Paista lohkoperunoita 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Aioli

  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • ripaus cayennenpippuria
  • 2 keltuaista
  • 2-3 dl rypsiöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl lämmintä vettä

Murskaa ja hienonna valkosipulin kynnet ja laita ne kulhoon. Mittaa kulhoon myös keltuaiset, suola ja cayennenpippuri. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada öljyä joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kunnes majoneesi on sopivan paksuista. Mausta majoneesi sitruunamehulla ja sekoita joukkoon vesi antamaan kiiltoa. Tarjoa lohkoperunoiden kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lisää aiheesta:

Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?"Kysymyksiä, joita ei aina kehtaa sanoa ääneen" – näitä vastauksia suomalaiset kaipasivat vuonna 2025
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • 13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta

  • 09:55
    Kela

    Näin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026

  • 09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • 06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?