Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pariloitua tonnikalaa, lohkoperunoita ja aiolia

Tonnikala
TonnikalaRuokala
Julkaistu 11.02.2005 06:00(Päivitetty 11.02.2005 11:41)

Pariloitua tonnikalaa

  • 600g tonnikalafileetä
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 sitruunaa

Leikkaa tonnikalasta neljä pihviä. Sekoita öljyyn murskattu valkosipuli, suolaa ja pippuria. Hiero seos tonnikalan pintaan ja anna maustua hetki. Kuumenna parilapannu ja grillaa tonnikalaa keskilämmöllä noin 1-2 minuuttia per puoli. Pariloi pannulla myös puolikkaiksi leikatut sitruunat leikkuu pinta alaspäin. Anna kalan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tonnikala on parhaimmillaan kun sen liha on vielä sisältä punaista. Mausta halutessasi kalan pinta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.

Lohkoperunat

  • 8-10 rosamunda- perunaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • rosmariinia

Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä lohkot uunipellille ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla. Paista lohkoperunoita 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Aioli

  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • ripaus cayennenpippuria
  • 2 keltuaista
  • 2-3 dl rypsiöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl lämmintä vettä

Murskaa ja hienonna valkosipulin kynnet ja laita ne kulhoon. Mittaa kulhoon myös keltuaiset, suola ja cayennenpippuri. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada öljyä joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kunnes majoneesi on sopivan paksuista. Mausta majoneesi sitruunamehulla ja sekoita joukkoon vesi antamaan kiiltoa. Tarjoa lohkoperunoiden kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lisää aiheesta:

Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alustaOmistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiinSuojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavatPialta kiellettiin pullien leipominen vanhuksille – nyt hän ja tuhannet muut nousivat kapinaan: "Onko tässä järjen hiventä?"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:47
    Romutuspalkkio

    Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alusta

  • 13:41
    Takaisinvedot

    Omistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!

  • 11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:31
    Iho-ongelmat

    Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiin

  • 06:48
    Lääkkeet

    Suojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat