Papukaija varoitti huumediilereitä ratsiasta – poliisit veivät mukanaan: "Sitä oli varmasti koulutettu tätä varten"

Papukaija varoitti huumediilereitä ratsiasta – poliisit veivät mukanaan 0:45

Brasilian poliisi otti papukaijan säilöön sen jälkeen, kun se melkein pilasi yllätyshyökkäyksen huumeluolaan. Häkkilinnuksi päätyneestä siivekkäästä uutisoi muun muassa The Guardian -lehti.

Brasilian Piauissa poliisi on pidättänyt papukaijan, jonka kokaiinia myyvä kaksikko oli asettanut vahtiin viranomaisten varalta. 

Paikallinen R7-uutiskanava kertoo, että poliisi löysi linnun epäillyn asunnosta, jonka julkisivulla ei ollut ikkunaa. Kun poliisi etsi epäiltyä, näytti siltä, että limenvihreä lintu tiesi tarkalleen, mitä sen piti tehdä.

Lintu yritti vesittää viranomaisten väijytyksen. Se huusi toistuvasti: ”Äiti, poliisi!”

– Sitä oli varmasti koulutettu tätä varten, kertoi yksi operaatioon osallistuneista poliiseista.

– Heti kun poliisi tuli lähelle, se alkoi huutaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Linnun yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Poliisi pidätti miehen ja teinitytön, jotka ilmeisesti omistivat papukaijan. Poliisi löysi kaksikon kämpiltä R7-kanavan mukaan pieniä pusseja crackia. Lintu istui kiltisti pöydän päällä poliisien tutkiessa asuntoa.

Papukaija joutui myös putkaan. Eräs virkailijoista laittoi sen häkkiin ja lintu vietiin Teresinan poliisiasemalle.

Vaikeni kuin muuri

Lehtitietojen mukaan papukaija piti nokkansa supussa. Tämän takia epäillyn lakimies Salma Barros kyseenalaisti poliisin version tapahtuneesta. Meio Norte -sivuston haastattelussa hän kysyy, miten lintu oli nyt poliisiasemalla aivan hiljaa, jos se oli aiemmin äänekkäästi raakkunut viranomaisten lähestyvän.

Toisia taas huoletti se, että lintu oli poliisiasemalla. Lehtitietojen mukaan eräs ympäristöaktivisti tuli asemalle ja yritti vapauttaa sen. WAToday-sivuston mukaan papukaija vietiin myöhemmin paikalliseen eläintarhaan, jossa sitä yritettiin opettaa lentämään.

Papukaija ei ilmeisesti eläintarhassakaan avannut sanaista arkkuaan.

– Moni poliisi on tullut käymään, eikä se ole sanonut mitään, eläinlääkäri Alexandre Clark kertoi The Guardian-lehdelle keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat