Mainos

Paperiliiton lakosta suuret sakot

Työtuomioistuin on tuominnut Paperiliiton ja sen ammattiosastot maksamaan yhteensä yli 150 000 euron hyvityssakot viime joulukuussa järjestetystä lakosta.

SAK:laisen Paperiliiton viime joulukuussa järjestämä vuorokauden pituinen lakko aiheuttaa liitolle ja sen ammattiosastoille yhteensä 155 400 euron hyvityssakot. Työtuomioistuin tuomitsi liitolle 20 000 euron sekä kaikille 54 ammattosastolle vajaan 2000 euron sakot. Sakkoja saivat myös lakossa mukana olleet Sähköliiton ammatiosastot.

Paperiliitto pysäytti Suomen kaikki paperi- ja sellutehtaat vastalauseeksi työnantajajärjestön haluttomuudelle neuvotella suunnitelmista vähentää yhteensä lähes 2000 työntekijää. Mielenilmaus keskeytti työt noin 40 paperitehtaassa ja 20 sellutehtaassa sekä monissa pienemmissä tuotantolaitoksissa.

Työnantajia edustava Metsäteollisuus arvostelee liittoa jyrkästi laittomasta ja piittaamattomasta toiminnasta. Se vaatii ankarampia sakkorangaistuksia, sillä sakkojen määrää pidetään liian pienenä suhteutettuna lähes 50 miljoonan euron tuotannonmenetyksiin.

Paperiliton puheenjohtaja Jouko Ahonen perustelee mielenilmauslakon järjestämistä sillä, että henkilöstöllä ei ole mitään muuta keinoa puolustautua työnantajan sanelupolitiikkaa vastaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.