Mainos

Panttivankien kunto heikkenee Filippiineillä

Filippiineillä 21 panttivankia pitävät sissit saattavat lähiaikoina vapauttaa yhden vangeistaan. Ensimmäinen vapautettava on todennäköisesti sairaalahoitoa tarvitsevan saksalaisnainen. Neuvotteluja hänen vapauttamisestaan on käyty tiiviisti koko päivä.

Neuvottelujen vauhdittamiseksi Filippiinien hallitus vaihtoi tänään panttivankikriisin pääneuvottelijan. Lisäksi Filippiinit sanoi, että se harkitsee taloudellisen tuen antamista sissien hallitsemalle alueelle, mutta ei maksa panttivangeista lunnaita.

Sekä panttivankien fyysinen että henkinen kestävyys on lopussa

Tuoreimmat kuvat panttivangeista kertovat karua kieltä heidän kunnostaan. Monet ovat kestämisen äärirajoilla. Piina on jatkunut jo yli kaksi viikkoa ja toivottomuus leviää. Eilen otetuissa kuvissa suomalaismiehet näyttivät apeilta ja väsyneiltä.

Saksalaisnaisen kunto huolettaa

Heikoimmassa kunnossa on vankien joukossa oleva saksalaisnainen. Hän kärsii mm. korkeasta verenpaineesta ja tarvitsee sairaalahoitoa. Panttivankien joukossa on myös hänen miehensä ja poikansa. Toinen pikaisen lääkärinavun tarpeessa on virtsatietulehduksesta kärsivä ranskalaisnainen.

Panttivankien luona käyneen filippiiniläisen lääkärin mukaan kaikki ovat hyvin heikkoja, mutta kukaan ei ole vielä kuolemansairas.

Tosin kaikkien kunto heikkenee päivä päivältä. Kaikkein eniten panttivangit pelkäävät Filippiinien armeijan rynnäkköä ja joutumista ristituleen. He vetoavatkin YK:hon ja koko maailmaan, että Filippiinien armeija saataisiin lopettamaan kaappareiden hiillostaminen.

Uusi mies neuvottelujen johtoon

Neuvottelut panttivankien vapauttamiseksi ovat tähän asti edenneet takkuisesti. Tänään Filippiinit ilmoittikin vaihtavansa pääneuvottelija Nur Misuarin arvostettuun paikalliseen muslimijohtajaan Ghazali Ibrahimiin. Myös EU:n edustajan Javier Solanan toivotaan tuovan uutta pontta neuvotteluihin. Hänen on määrä saapua Filippiineille huomenna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.