"Panttivanki puhuu": Oppositio repi kärvistelleen RKP:n riekaleiksi eduskunnan Rydman-keskustelussa

Ryhmänjohtaja Otto Andersson keskittyi lähinnä moittimaan Wille Rydmanin toimintaa.

Elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) asemasta käyty välikysymyskeskustelu tuntui olevan erityisen vaikea paikka RKP:lle. Päinvastoin kuin muiden hallituspuolueiden ryhmistä, RKP:n riveistä ei kuultu ensimmäistäkään Rydmania edes rahtusen puolustavaa kommenttia.

Asian vaikeutta RKP:lle kuvasti myös se, että puolueen ministereitä ja kansanedustajia oli välikysymyskeskustelussa paikalla silmiinpistävän vähän.

Ainoa RKP:läisten puheenvuoro keskustelussa oli ryhmäjohtaja Otto Anderssonin esittämä ryhmäpuheenvuoro, jossa Andersson lähinnä keskittyi moittimaan Rydmanin toimintaa.

– Meidän jokaisen kansanedustajan ja myös jokaisen valtioneuvoston jäsenen on toimittava esimerkkinä muille. Meillä valtakunnanpoliitikoilla on erityinen vastuu siitä, miten toimimme ja miten ilmaisemme itseämme. (...) Meidän valta-asemassa olevien tulee kohdella muita kunnioittavasti, olipa kyse sitten kansalaisista, toimittajista tai asiantuntijoista, Andersson painotti.

Kriittisistä kommenteista huolimatta RKP:läiset ovat Anderssonin mukaan äänestämässä Rydmanin luottamuksen puolesta.

– Tänään (torstaina) käsittelyssä olevat asiat ovat vakavia ja ongelmallisia, ja niihin tulee suhtautua vakavasti. Samalla tulevassa äänestyksessä on kyse ennen kaikkea hallituksen tulevaisuudesta, ja siksi RKP:n eduskuntaryhmä on päättänyt äänestää hallituksen jatkon puolesta, Andersson sanoi.

Anderssonin puheenvuoro kirvoitti kipakkaa kommentointia salin vasemmalta laidalta.

– Uskomatonta, kaikki käy, Veronika Honkasalo (vas.) hämmästeli.

– Panttivanki puhuu, Timo Harakka (sd.) puolestaan tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat