Pankinjohtaja: Näin paljon sinun tulisi säästää pahan päivän varalle

OP-Pohjolan sijoittajabarometrin mukaan suomalaiset säästävät hieman alle 400 euroa kuukaudessa. Pankinjohtaja Timo Liukkosen mukaan olisi hyvä, että tililtä löytyisi kolmen kuukauden palkkaa vastaava summa.Kerro, minkä verran sinä laitat kuussa sivuun, vai laitatko ollenkaan?

OP-Pohjolan sijoittajabarometrin mukaan suomalaiset pitävät tärkeänä säästää yllättävien menojen varalle, ja se on suosituin säästämisen syy kolmanneksella suomalaisista. Keskimäärin suomalaisilla jää säästöön vähän alle 400 euroa kuukaudessa ja summa on lievästi laskenut vuoden takaiseen verrattuna.

Vastaajista 75 prosentin mielestä sopivan suuruinen säästösumma pahan päivän varalle vaihtelee 0-6 000 euron välillä, mutta 42 prosentilla suomalaisista puskurirahaston suuruus on alle 2 000 euroa.

– Pääsääntöisesti hyvä puskurirahaston suuruus on kolmen kuukauden nettopalkkaa vastaava summa. Tämä antaa joustovaraa yllättävien menojen varalle, sanoo OP-Pohjolan pankinjohtaja Timo Liukkonen.

Eläkepäiviin varautuminen koetaan tärkeämmäksi kuin vuosi sitten, mutta silti vain vähemmistö on varautunut siihen taloudellisesti.

Lue myös muut Kodin aiheet:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja