Aluevaalit

Näin äänet jakautuvat - tästä pääset aluevaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Pandemia näkyy aluevaalien äänestystavoissa – näin sujui karanteeniin määrätyn espoolaisen Annukan äänestäminen

MTV äänestyspaikalla Espoossa: Näin sujuu aluevaaleissa äänestäminen karanteenissa 2:03
Näin äänestäminen karanteenissa sujui Espoossa – katso video!

MTV Uutiset Live vieraili tänään Espoon Jupperin koulun äänestyspaikalla seuraamassa miten äänestäminen onnistuu karanteenissa.

Sääntöjen mukaan kaikille äänioikeutetuille, eli myös karanteeniin määrätyille ja omaehtoisessa karanteenissa oleville, on velvollisuus järjestää mahdollisuus äänestää.

Espoon äänestysalueella 40 karanteenissa oleva henkilö on ollut etukäteen yhteydessä vaalialueen puheenjohtaja Reijo Stedtiin.

– Heidän kanssaan sovitaan aika ja äänestyskoppina toimii äänestäjän oma auto. Äänestämistä valvoo kolme vaalivirkailijaa ja autossa saa olla vain yksi äänestäjä kerrallaan, aivan kuin normaalissakin äänestyskopissa, Stedt selittää.

Tämän artikkelin videolla näkyy, miten äänestystilanne etenee. Auto tulee paikalle ja virkailijat tarkistavat äänestäjien henkilöllisyyden sekä äänioikeuden. Sen jälkeen äänestäjä kirjoittaa äänestyslippuun äänestämänsä ehdokkaan numeron.

– Olihan se vähän erikoista, mutta hienoa että oli tämä mahdollisuus, ettei jäänyt väliin, kommentoi karanteeniäänestämässä käynyt Annukka Matilainen.

Katso, miten historiallinen koronaäänestäminen sujui tänään Espoossa yllä olevalta videolta!

Lue kaikki MTV Uutisten artikkelit aluevaaleista täältä!

Lue myös:

    Uusimmat