Mainos

PAMin puheenjohtaja: Palkankorotuksen suuruuteen ei voi olla täysin tyytyväinen

Työllisyys- ja kasvusopimus suosii oikeudenmukaisesti pienituloisten ostovoimaa, kertoo tiedotteessa puheenjohtaja Ann Selin Palvelualojen ammattiliitto PAMista.

Selin luonnehtii silti ratkaisua maltilliseksi.

– Maan hallitus voi nyt lopettaa puheet viiden prosentin tuottavuuden kasvattamisesta, ja sen on osaltaan pidettävä lupauksensa pieni- ja keskituloisia suosivista veromuutoksista, Selin sanoo.  

Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat käsitelleet tänään työllisyys- ja kasvusopimuksen kolmannen vuoden palkkaratkaisua. Selin pitää palkankorotusmallia hyvänä, vaikka ei ole innostunut korotuksen suuruudesta.

– En voi olla täysin tyytyväinen palkankorotuksen suuruuteen, mutta pidän hyvänä, että palkankorotus tulee euromääräisenä ja antaa siten suhteessa suuremman palkankorotuksen suurimmalle osalle palvelualojen työntekijöistä, kertoo Selin.

Työttömyysturvan rahoituksesta päästiin myös sopuun. Selinin mielestä ratkaisu on työttömiä kohtaan solidaarinen ja hyvä, kun työttömyysturvan rahoitus on nyt varmistettu. Hän haluaa kuitenkin muistuttaa, että nyt tehty ratkaisu ei liity hallituksen kaavailemaan yhteiskuntasopimukseen.

Ensimmäiset palkankorotukset tulevat PAMin sopimusaloista voimaan marraskuussa ja viimeiset vuoden 2016 maaliskuussa. Suurin osa PAMin työehtosopimuksista on vuoden 2017 tammikuun loppuun.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.