PAM syyttää Lidliä lakon murtamisesta

Palvelualojen ammattiliiton (PAM) tietoon on tullut, että myymäläketju Lidl on etsinyt vapaaehtoisia myymälätyöntekijöitä jakelukeskuksiin lakkopäivien ajaksi, liitto kertoo tiedotteessaan.

PAM kertoo, että Lidlin jakelukeskuksissa tehtävistä työvuoroista maksetaan työntekijöille myymälöitä koskevan työehtosopimuksen mukaista palkkaa, vaikka logistiikassa työskentelevien palkkaus on alan työehtosopimuksen mukaan korkeampi.

– Voi sanoa, että tässä haetaan työvoimaa alipalkalla lakkoa murtamaan. Tässä on kysymys laillisen lakon murtamisesta. Kenenkään ei pitäisi tehdä lakon alaista työtä, PAMin järjestöjohtaja Risto Kalliorinne sanoo.

Tätä Lidl tarjoaa

PAMin mukaan sillä on kopio rekrytointi-ilmoituksesta, jossa kerrottaisiin, että myymälähenkilökuntaa houkutellaan jakelukeskuksiin muun muassa kilometrikorvauksilla, päivärahoilla sekä catering-palveluilla.

Työturvallisuuslaki velvoittaa työnantajan perehdyttämään työntekijän työhön ja työolosuhteisiin sekä työvälineiden oikeaan käyttöön ja turvallisiin työtapoihin. 

Kalliorinne muistuttaa tiedotteessa, että jakelukeskuksissa tehtävä työ poikkeaa myymälätyöstä ja siihen liittyy muun muassa raskaiden kuormien siirtelyä.

Kalliorinne kehottaa työntekijöitä välttämään lakon alaisten työn tekemistä. 

Hän muistuttaa, että työntekijöillä on oikeus jäädä lakkoon ja saada lakkoavustusta siinäkin tapauksessa, että olisi ehtinyt jo ilmoittautua työvuoroon logistiikkakeskukseen ja työvuoro olisi merkittynä.

Lue myös:

    Uusimmat