Mainos

PAM jätti lakkovaroituksen - vuorokauden lakko tulossa

Palvelualojen ammattiliitto on jättänyt kauppaa ja vartiointialaa koskevan lakkovaroituksen. Vuorokauden kestävä lakko alkaisi perjantaina 16. huhtikuuta kello 6 ja päättyisi seuraavana aamuna.

- PAMin hallitus päätti toteuttaa kaupan alaa sekä vartiointialaa koskevat lailliset lakot sekä ylityökiellon. Näiden alojen työnantajat ovat olleet haluttomia löytämään ratkaisuja neuvottelupöydässä, joten odotamme lakon ja ylityökiellon lisäävän heidän haluaan neuvotella, toteaa PAMin puheenjohtaja Ann Selin liiton tiedotteessa.

Lakko koskee kokonaisuudessaan kaupan alaa ja vartiointialaa. Näillä aloilla astuu välittömästi voimaan myös ylityökielto.

- Lakon tarkoituksena ei ole hankaloittaa suomalaisten elämää. Emme odota lakon sulkevan kaikkia kauppoja, sillä useat kaupat ovat avoinna yrittäjien ja heidän perheenjäsentensä voimin. Uskomme lakon ja ylityökiellon toimivan silti riittävänä painostuskeinona, sanoo Selin.

Lakon piirissä ovat kaikki työt, joihin noudatetaan kaupan alan, vartiointialan, Rautakirja Oyj:n, Hankkija-Maatalous Oy:n, kaupan ATK-toimihenkilöiden, Tradekan esimiesten, S-ryhmän esimiesten, vähittäiskaupan esimiesten sekä varasto- ja kuljetusalan esimiesten työehtosopimuksia.

Kaupan alan työehtosopimus päättyi eilen. Kaupan sopimuksen piirissä on noin 170 000 työntekijää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.