Palomiesliitto: Naantalin palon sammutustöissä vesipula

Naantalin palon sammutustyöt viivästyivät vesipulan vuoksi, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan Suomen Palomiesliiton tekemästä selvityksestä ilmenee, että paikalla olleet sammutusyksiköt kärsivät muun muassa huonosta vesihuollosta. Sammutusautosta loppui vesi kesken sammutustöiden.

Normaalisti vesisäiliöauto seuraa palokalustoa, mutta tällä kertaa vettä jouduttiin odottamaan useita minuutteja.

Palomiesliitto vahvistaa tiedot myös MTV:n uutisille. Liiton mukaan kyseessä ei ollut kuitenkaan virallinen selvitys, vaan paikalla olleilta palomiehiltä oli kysytty kokemuksia.

Useat palomiehet olivat maininneet veden saannissa olleen katkoksia, liitosta kerrotaan.

"Tuurista kiinni"

Seudun palomiehet ovat kärsineet viime vuodet resurssipulasta. Useat vuorot hoidetaan vajaalla miehityksellä, sanoo Suomen Palomiesliiton toiminnanjohtaja Petri Hynninen.

Hänen mukaansa pelastustöiden sujuminen oli tuurista kiinni, sillä turmapäivänä töissä oli täysi miehitys.

- Viranomaistoiminta ei voi olla tuurista kiinni, toteaa pelastustyöntekijöiden kanssa keskustellut Hynninen.

Liiton mukaan alueella on viime aikoina jouduttu tinkimään myös pelastustoimen hankinnoista. Naantalin paloasemalla ei ole enää omaa säiliöautoa, minkä vuoksi aseman valmius sammuttaa suuria tulipaloja on heikentynyt selvästi, todetaan palomiesliitosta.

Tällä kertaa veden riittäminen ei kuitenkaan ollut oleellista, Palomiesliiton Hynninen sanoo. Palo oli edennyt niin pitkälle jo pelastustyöntekijöiden saapuessa, ettei mitään ollut tehtävissä.

"Naantalissa oltava riittävästi palomiehiä"

Liitossa ihmetellään sisäministeriön pelastustoimeen kohdistamia leikkauksia, jotka ovat johtaneet säiliöauton puuttumisen lisäksi savusukeltajien määrän vähentämiseen. Kun ennen paloautossa oli neljä savusukeltajaa, nyt riittää kaksi.

Naantalin kaltaisessa vanhassa puutalokaupungissa palomiehiä on oltava riittävästi, Hynninen muistuttaa.

Naantalin palossa sai surmansa viisi illanviettoon kokoontunutta nuorta. Saunan suunnalta levinnyt palo roihahti perjantai-iltana ja levisi hetkessä koko rakennukseen.

Lue myös:

Katso Merita Seppälän juttu (Seitsemän uutiset 14.10.2009):

Lue myös:

    Uusimmat