Mainos

Pakolaisbussien kimppuun hyökättiin Saksassa, kymmeniä poliiseja loukkaantui

Saksassa pakolaisuutta vastustavat mielenilmaukset äityivät viikonloppuna väkivaltaisiksi. Ainakin 30 poliisia loukkaantui levottomuuksissa perjantain ja lauantain aikana.

Perjantaina Itä-Saksassa Heidenaun pikkukaupungissa vastaanottokeskusta vastustava mielenosoitus äityi mellakaksi, kun kaupunkiin saapui linja-autoilla noin 250 pakolaista.

Paikalle kerääntyi noin tuhat mielenosoittajaa, joista kymmenet yrittivät tukkia bussien etenemisen. Poliiseja heiteltiin kivillä, pulloilla ja ilotulitteilla. Poliisi puolestaan käytti mielenosoittajia vastaan kyynelkaasua. Pakolaiset pääsivät lopulta perille tuntien odottelun jälkeen.

Yksi poliisi sai yhteenotoissa vakavia vammoja. Loukkaantuneiden mielenosoittajien määrästä ei ole tietoa.

Mielenosoitus oli suurimpia Saksassa pakolaisia vastaan järjestettyjä tapahtumia. Sen oli masinoinut äärioikeistolainen NPD-puolue. Ihmisillä oli mukanaan kylttejä, joissa vaadittiin lopettamaan "pakolaisvirta".

– Toisinaan ei ole kivaa olla ulkomaalainen tässä maassa. Mutta ei myöskään saksalainen. Häpeän näitä rasisteja, Saksan apulaisulkoministeri Michael Roth kommentoi mellakkaa.

Ennätysmäärä turvapaikanhakijoita

Poliisin mukaan perjantaina alkanut kahakka saatiin rauhoitettua lauantaiaamuun mennessä, mutta rähinöinti alkoi uudestaan myöhemmin päivällä, kun 150 uusnatsia kerääntyi kaduille. Tällä kertaa paikalle tuli myös saman verran vastamielenosoittajia.

Muukalaisviha on nostanut viime aikoina päätään Saksassa. Kesäkuun loppuun mennessä pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden keskuksiin oli tehty kaikkiaan 150 iskua. Monet poliitikot pelkäävät, että hyökkäykset yleistyvät entisestään.

– Me emme voi sallia, että ihmisten kimppuun hyökätään maassamme. Rasismille on nollatoleranssi. Meidän täytyy toimia, sanoi Saksan oikeusministeri Heiko Maas eilen.

Euroopan maista Saksa ottaa vastaan eniten pakolaisia. Suuri osa heistä saapuu sotien repimistä maista, kuten Syyriasta ja Irakista. Saksaan on tulossa kuluvana vuonna ennätysmäärä 800000 turvapaikanhakijaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.