Mainos

Äärioikeisto buuasi ja haukkui Saksan liittokansleria petturiksi

Saksan liittokansleri Angela Merkel on saanut vastaansa äärioikeiston mielenosoittajat vierailullaan vastaanottokeskukseen maan itäosassa.  


Heidenaun vastaanottokeskuksen luokse kerääntyneet mielenosoittajat buuasivat, kun Merkel saapui paikalle. Osa heistä myös nimitteli Merkeliä petturiksi.  

Heidenaussa puhkesi viikonloppuna väkivaltaisuuksia, jotka saivat alkunsa äärioikeiston ja uusnatsien maahanmuuttovastaisista protesteista.  

Merkel vakuutti, ettei Saksassa tulla hyväksymään minkäänlaista muukalaisvihaa.  

-Emme hyväksy ihmisiä, jotka kyseenalaistavat muiden ihmisarvon. Mitä useampi meistä sanoo sen selvästi, sitä vahvempia olemme.  
Myös varaliittokansleri ja Saksan sosiaalidemokraattien SPD:n johtaja Sigmar Gabriel vieraili Heidenaussa maanantaina. Gabrielin vierailun jälkeen sosiaalidemokraattien puoluetoimisto Berliinin keskustassa jouduttiin evakuoimaan pommiuhkauksen takia.  

SPD kertoo myös saaneensa satoja rasistisia ja uhkaavia sähköposteja ja puheluita. Puolue harkitsee oikeustoimia joidenkin viestien takia. 

  
"Tuonut parhaat ja huonoimmat puolet esiin"  

Merkeliä on arvosteltu hitaasta reagoinnista viikonlopun levottomuuksiin. Liittokansleri tuomitsi Heidenaun tapahtumat ensi kertaa vasta maanantai-iltana.  

Viime aikoina Saksassa on hyökätty vastaanottokeskuksia ja muita pakolaisten majoituspaikkoja vastaan liki päivittäin. Eilen Berliinin lähellä Nauenissa tulipalo tuhosi urheiluhallin, jonne piti majoittaa 130 turvapaikanhakijaa. Poliisi epäilee, että kyseessä oli tuhopoltto. Kukaan ei loukkaantunut palossa.  

Tänään poliisi on kertonut kahdesta uudesta hyökkäyksestä pakolaisten majoituspaikkoja vastaan Leipzigissä ja Parchimissa. Kukaan ei loukkaantunut hyökkäyksissä.  

Berliiniläisessä pakolaiskeskuksessa vieraillut liittopresidentti Joachim Gauck sanoi, että kriisi on tuonut saksalaisista parhaat ja huonoimmat puolet esiin.  

-Kiitän vapaaehtoisia, jotka haluavat näyttää Saksasta valoisan puolen. Se on kirkas kontrasti pimeyden Saksalle, josta kertovat hyökkäykset pakolaiskeskuksia ja ihmisiä vastaan. 

Gauck muistutti, että mielipidekyselyjen mukaan saksalaisten enemmistö toivottaa tervetulleeksi sotaa ja köyhyyttä pakenevat.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.