Pakastevihannespussin hiiri oli kokonainen – ei syytä tuotteen takaisinvetoon

S-ryhmä jäljittää, miten hiiri päätyi Palokan Prismassa myytyyn Rainbow'n pakastevihannespussiin. Tuotelaatupäällikkö Riikka Nummen mukaan jäljitys ei käy käden käänteessä.

– Vihannekset tuodaan tehtaalle erikseen kukin omassa rekkalastissaan. Tehtaalla vihannekset kuoritaan, pestään, paloitellaan, ryöpätään ja laitetaan pakkaseen, 

Hiiri on näin seikkaillut läpi melkoisen käsittelyrumban.

– Luonnon monimuotoisuutta pyritään tukemaan ja muun muassa erilaisten torjunta-aineiden käyttö pidetään mahdollisimman vähäisenä. Ja luonnossahan on hiiriä etsimässä ruokaa ja suojaa, Nummi taustoittaa tapausta.

Kyseinen parsakaali-kukkakaali-porkkana-sekoitus valmistetaan kokonaan Espanjassa, joka on myös vihannesten alkuperämaa. Nummen mukaan syytä tuotteen takaisinvetoon koko maasta ei ole. Kyse olisi tuhansista pusseista.

Kokonainen hiiri, joten ei huolta

Nummi kertoo, että hiiri löytyi pussista kokonaisena, joten ei ole syytä epäillä, että tuotteista löytyisi lisää hiiriä tai eläimen osia.

– Samaa mieltä takaisinvedosta on Espoon Terveydensuojelu, johon olen ollut yhteydessä.

Tuotteen löytänyt jyväskyläläisnainen on keskustellut tapauksesta Palokan Prisman myymäläpäällikön kanssa. Kunhan hiiren päätyminen vihannesten sekaan saadaan paikallistettua, otetaan naiseen yhteyttä vielä S-ryhmästä.

Nainen on saanut tapahtuneesta korvauksen, jota voi luonnehtia hyvinkin perinteiseksi.

– Kerroin, minkä arvoinen vihannessekoitus oli. Sain kaksi euroa ja kaksi kahvipakettia.

Hiiri ehti lillua kattilassa keittyneiden vihannesten keskellä tovin. Hiiri löytyi keskiviikkona. Pakastevihanneksiin nainen ei enää koske, eikä muukaan ruoka maistunut ennen eilisiltaa.

– Nyt uskaltaa jo kurkkuun koskea, nainen tokaisee.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja