Pakasta tomaattia talvikuukausien varalle

Kun tomaatit ovat edullisia, niitä kannattaa säilöä myös talven varalle. Tomaattia voi pakastaa, kuivata tai säilöä etikkaan. Itse säilötyistä tuotteista voi sitten loihtia uusia makuelämyksiä aterioihin.

- Säilöttävien tuotteiden on oltava hyväkuntoisia, mutta pienistä väri- ja muotovirheistä ei ole haittaa, neuvotaan Kauppapuutarhaliitosta.

Tomaatit pakastetaan ilman kiehautusta, joka yleensä tehdään kasviksille entsyymitoiminnan pysäyttämiseksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi tai viipaleiksi. Pakasta palat muovirasioihin tai kaksinkertaisiin kumilenkillä suljettaviin muovipusseihin. Muotoile pussit litteiksi. Asettele pussit uunipannulle vieri viereen ja nosta se pakastimeen.

Litteät pakkaukset jäätyvät nopeasti ja säännöllisen muotoisiksi. Pakastetut viipaleet levitetään hieman sulaneina pitsoille ja piirakoille ja lohkot mihin tahansa ruokaan, johon tarvitaan maukasta nestettä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat