Päivittäiset bakteeriansat: 10 yllättävintä paikkaa joissa pöpöt kuhisevat!

Päivittäisessä elämässäsi tarvitset monenlaisia tavaroita arkea helpottamaan. Tietyt vaarattomilta vaikuttavat tavarat kuitenkin keräävät erityisen paljon bakteereita.

Selvitä mitkä ovat pahimmat päivittäiset bakteeriansat!

1. Vesipullot

Muoviset uudelleen käytettävät vesipullot säästävät luontoa, mutta voivat olla haitaksi sinulle. Kostea ja suljettu tila kuten vesipullo on erinomainen lisääntymisalusta bakteereille. Pese siis vesipullosi päivittäin, ja jätä se kuivamaan ilman korkkia.

2. Joogamatto

Hikisen treenin jälkeen älä unohda mattoa urheilulaukkuun, sillä kosteassa matossa pääsevät bakteerit valloilleen. Aseta matto sen sijaan ulos tai pyykkitelineeseen kuivumaan. Muista myös pestä matto säännöllisesti pyyhkimällä se märällä rätillä ja saippualla.

3. Lompakko

Käsittelet lompakkoasi likaisin käsin pitkin päivää ja lompakko sisältää myös superlikaisia kolikoita ja seteleitä. Lompakko onkin siis varsinainen bakteeriansa joka tulisi pitää puhtaana. Muovilompakko on helppo pyyhkiä kostealla rätillä tai desinfoivalla pyyhkeellä, kankaisen lompakon puolestaan voit laittaa pesukoneeseen. Nahkalompakkoa on vaikeampi puhdistaa, mutta voit sen sijaan pitää huolta käsienpesusta rahan tai lompakkosi käsittelyn jälkeen.

4. Meikit

Tiesitkö että päivittäin käyttämäsi meikit keräävät runsaasti bakteereja? Pidä siis huoli että huollat meikkejäsi säännöllisesti, ja heität vanhat tai harvoin käyttämäsi meikit roskiin sen sijaan että säilöisit niitä pitkiä aikoja kylpyhuoneessasi. Meikkejä voi huoltaa teroittamalla meikkikynät säännöllisesti, ja puhdistamalla meikkisiveltimet sekä puuterisudit vedellä. Voit myös laittaa meikit yöksi pakkaseen, jolloin osa bakteereista kuolee. Muista välttää meikkien levittämistä kasvoillesi likaisin käsin, sillä näin kuljetat bakteereja meikkeihisi.

5. Urheilukassi

Urheilukassissasi kuljetat ja säilytät likaisia, hikisiä ja kosteita urheiluvaatteitasi. On siis selvää, että kassi on varsinainen bakteeripesä. Muista ottaa urheilutamineesi pois kassista aina treenien jälkeen, se sijaan että jättäisit ne kassiin muhimaan. Tyhjennä kassi myös säännöllisesti ja vie se ulos tuulettumaan. Älä unohda myöskään pestä kassia aina silloin tällöin kuumalla vedellä.

6. Hammasharja

Hammasharja kerää bakteereja, joten huuhtele se huolellisesti ensin kuumalla ja sitten kylmällä vedellä aina hampaat pestyäsi. Älä säilö hammasharjaa kotelossa, sillä suljetussa tilassa bakteerit pääsevät lisääntymään entistä paremmin. Muista myös vaihtaa hammasharjasi vähintään kolmen kuukauden välein.

7. Keittiörätti

Keittiörätti on kodin suurin bakteeripesä. Pidä siis huoli että huuhtelet sen huolellisesti kuumalla vedellä aina sitä käytettyäsi. Muista puristaa rätti kuivaksi ja asettaa se roikkumaan jokaisen käytön jälkeen, sillä märäksi jätettynä se kerää bakteereja huomattavasti tehokkaammin.

8. Suihkuverho

Harva tiedostaa että suihkuverhokin kerää bakteereja, ja pahimmillaan se voi alkaa kerätä myös hometta. Pese suihkuverhosi siis säännöllisesti pesukoneessa ja anna sen kuivua täysin kuivaksi ennen kuin ripustat sen takaisin paikalleen.

9. Piilolinssikotelo

Erään tutkimuksen mukaan 34 prosenttia piilonlinssikoteloista sisältävät bakteereja jotka voivat johtaa silmätulehduksiin. Silmiesi terveydeksi pese siis piilolinssikotelosi kuumalla vedellä päivittäin.

10. Matkapuhelin

Käsittelet puhelintasi päivän aikana mitä erilaisimmissa tilanteissa ja paikoissa, useimmitan likaisin käsin, joten puhdista puhelimesi säännöllisesti. Puhelimen puhdistaa parhaiten desinfoivalla kosteyspyyhkeellä tai kuivaksi puristetulla kostealla rätillä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat