Päivi Räsänen hyökkää taas Prideä vastaan: "Savuverhon takana ovat biologiselle todellisuudelle vieraat lakihankkeet"

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) arvostelee tiedotteessa kovin sanoin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustavaa Pride-liikettä.

Kansanedustajan mukaan Pride-tapahtumassa ihmisoikeuksia käytetään savuverhona.

– Takana ovat biologiselle todellisuudelle vieraat lakihankkeet sukupuolen moninaisuudesta, lasten transhoidoista sekä äitiyden ja isyyden korvaamisesta sukupuolineutraalilla vanhemmuudella, Räsänen kirjoittaa.

Päivi Räsäsen mielestä pohjimmiltaan ei ole kysymys heikossa asemassa olevien ihmisoikeuksista vaan valtaapitävän poliittisen, liike-elämän, median ja jopa kirkollisen eliitin poissulkevasta ideologisesta tavoitteesta määritellä todellisuus ja moraali uudella tavalla

– Sukupuolia ei ole monta, vaan kaksi. Myytti "väärään sukupuoleen syntymisestä" on vaurioittanut yhä useamman nuoren elämän pysyvästi, Räsänen kirjoittaa.

Kansanedustajan mukaan Pride-julistukset eivät muuta sitä, että vain mies ja nainen voivat yhdessä saada lapsia.

"Seison sanojeni takana"

Päivi Räsäsen aiempia kirjoituksia on käsitelty oikeudessa, ja prosessi on edelleen kesken.

Syyttäjä on valittanut kansanedustaja Päivi Räsäsen maaliskuun lopussa saamasta vapauttavasta tuomiosta jutussa, jossa Räsästä syytettiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Syyttäjän mukaan esimerkiksi Räsäsen sosiaalisessa mediassa jakama viesti antoi ymmärtää, että on häpeällistä olla homoseksuaali. 

Jakamassaan viestissä Räsänen kommentoi sitä, että evankelis-luterilainen kirkko oli Pride-tapahtuman virallinen kumppani. Räsänen kysyi viestissään, miten Raamattu sopii yhteen sen kanssa, että "häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi".

Käräjäoikeuden mukaan osa kansanedustaja Päivi Räsäsen lausunnoista oli homoseksuaaleja loukkaavia, mutta kyse ei ollut vihapuheesta. Tapaus etenee seuraavaksi hovioikeuden käsittelyyn.

– Seison sanojeni takana. Pride-ilmiössä ei ole kysymys vähemmistön ihmisoikeuksista vaan seksuaalipoliittisesta ideologiasta, Räsänen kommentoi oikeusprosessia tuoreessa tiedotteessaan.

Katso myös alla oleva video: Päivi Räsäsen julistukset eivät edusta kirkon käsitystä lähimmäisen rakkaudesta, sanoo arkkipiispa. 

Lue myös:

    Uusimmat