Päivi Räsäsen raamattukiista etenee hovioikeuteen – "Iloitsen siitä, että keskustelu Raamatusta edelleen jatkuu"

Vieraana rikossyytteistä vapautunut Päivi Räsänen 11:51
Katso myös: Vieraana rikossyytteistä vapautunut Päivi Räsänen oli Uutisaamun vieraana viime kuun lopulla.

Syyttäjä on valittanut kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) saamasta vapauttavasta tuomiosta jutussa, jossa Räsästä syytettiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyttäjät ilmoittivat tyytymättömyytensä käräjäoikeuden ratkaisuun huhtikuun alussa.

– Syyttäjän ratkaisu valittaa Helsingin käräjäoikeuden vapauttavasta päätöksestä antaa mahdollisuuden saada sanan- ja uskonnonvapautta turvaava ennakkopäätös aina korkeimmasta oikeudesta, Päivi Räsänen toteaa tiedotteessaan.

– Iloitsen myös siitä, että keskustelu Raamatusta edelleen jatkuu. Olen osaltani valmis puolustamaan sanan- ja uskonnonvapautta kaikissa tarvittavissa oikeusasteissa, tarvittaessa jopa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

Räsästä riepovat "väärät todistukset ja tulkinnat"

Räsänen kertoo, että esitutkinta- ja oikeusprosessi on jatkunut jo lähes kolme vuotta ja jatkuu nyt siis mahdollisesti jopa vuosiksi eteenpäin.

– Koko prosessin aikana raskainta ovat olleet syyttäjän väärät todistukset lausunnoistani. Olisi helpompaa puolustaa omia mielipiteitään kuin puolustautua totuutta vastaamattomia tulkintoja vastaan, hän toteaa tiedotteessaan.

Räsäsen mukaan syyttäjä on muun muassa tulkinnut väärin hänen lausuntojaan teologisista käsitteistä.

Syyttäjät vaativat sakkoja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi maaliskuun lopulla kaikki syytteet Räsästä ja Luther-säätiön asiamiestä Juhana Pohjolaa vastaan.

Syyttäjät vaativat Räsäselle sakkoja kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan hänen homoseksuaaleja koskevien kirjoitustensa vuoksi. Pohjolalle vaadittiin rangaistusta, koska hän vastasi yhden Räsäsen syytteissä mainitun pamfletin julkaisemisesta.

Käräjäoikeus totesi tuomiossaan, että Räsänen esitti viestipalvelu Twitterissä, uskonnollisessa pamfletissa ja Ylen radio-ohjelmassa loukkaavia kommentteja homoseksuaaleista. Ne eivät kuitenkaan olleet oikeuden mukaan rikollista vihapuhetta, joten oikeus hylkäsi syytteet.

Syytteiden nostosta päätti valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen.

Päivi Räsäsen oikeuden käynti kiinnosti Suomen rajojen ulkopuolellakin 1:37
Katso myös: Päivi Räsäsen oikeuden käynti kiinnosti Suomen rajojen ulkopuolellakin

Lue myös:

    Uusimmat