Paitoja vedetään myynnistä – suositun vaateketjun uusi lanseeraus sai keliaakikot suutuksiin

Suosittu vaatemyymäläketju joutui yleisön vaatimuksesta vetämään myynnistä paitoja, joiden iskulauseessa käytettiin parantumatonta suolistosairautta.

Lukuisat ihmiset ovat allekirjoittaneet espanjalaista vaatemyymäläketju Zaraa vastaan vetoomuksen, jossa vaaditaan ketjun uuden t-paitamalliston poistamista markkinoilta.

Yksinkertaisten valkoisten paitojen etumuksessa luki teksti ”Oletko gluteeniton?” Paita otti kantaa suosittuun ruokavalioon, mutta se loukkasi samalla monia, jotka joutuvat noudattamaan gluteenitonta ruokavaliota sairauden vuoksi.

Vetoomus kiistanalaista paitaa vastaan keräsi 50 000 allekirjoitusta vajaassa viikossa, jonka jälkeen vaateketju ilmoitti poistavansa tuotteen markkinoilta välittömästi.

Vetoomuksessa ilmaistiin, että keliakia ei liity muotiin, eikä ketjun tulisi pilkata sairauden takia tiukkaa ruokavaliota noudattavia henkilöitä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vetoomuksen allekirjoittaneet ovat kiitollisia ketjun nopeasta toiminnasta. 

Tämä ei ole ainoa tapaus, jolloin Zara on joutunut vihaisten asiakkaiden hampaisiin. Vuonna 2014 ketju joutui vetämään myynnistä paidan, joka muistutti vankien uniformua. Myös ketjun merimieshenkinen paita jouduttiin vetämään pois markkinoilta sen otettua liikaa vaikutteita merivoimien virka-asusta.

Lähde: TheLocal 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja