Paistetut tonnikalapihvit chilihillolla

Tonnikalaa
TonnikalaaMTV3/Berner
Julkaistu 15.05.2006 10:26(Päivitetty 07.06.2006 09:49)

4 annosta
Valmistusaika: 30min.

Ainesosat:

  • 4 tonnikalapihviä (noin 225g/pihvi)
  • 150 ml Kikkoman Teriyaki marinadia
  • 10 ml kasvisöljyä
  • 150 g salaattia
  • Chilihilloon:
  • 1 pilkottu punainen chili
  • 5 pilkottua kevätsipulia
  • 1 pilkottu valkosipulinkynsi
  • 2 rkl korianteria
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • 3 rkl Kikkoman soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2rkl seesaminsiemeniä

Valmistus:

Kaada Kikkoman teriyaki marinadi astiaan ja laita tonnikalapihvit maustumaan noin 20 minuutiksi. Paahda tonnikalapihvejä kuumalla pannulla 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Kasaa lautaselle salaattia ja laita suikaleiksi leikatut tonnikalapihvit salaattipedille. Pirskottele päälle chilihilloa ja tarjoile lämpimänä.

Chilihillo:

Chilihillon voi valmistaa etukäteen. Se säilyy jääkaapissa jopa viikon. Laita chili, kevätsipulit, valkosipuli, korianteri ja sitruunanmehu tehosekoittimeen ja sekoita. Kuumenna pannulla sokeri, vesi, soijakastike ja seesamiöljy ja anna hautua hetki. Lisää tehosekoittimesta chiliseos ja seesaminsiemenet. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa (seoksen voi lämmittää mikroaaltouunissa).

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle