Toim. Kati Nappa
Vieraana keittiömestari, ravintoloitsija Antti Vahtera ravintola Rocasta Turusta
Paistettu kuha
4 ruodotonta kuhafileetä henkeä kohden (500 g)
3 rkl voita
0,5 dl tuoretta basilikaa
mustapippuria myllystä
suolaa
Sekoita basilikan lehdet ja ripaus karkeaa suolaa monitoimikoneen silppurin avulla tasaiseksi. Lisää voi ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi. Nosta kuhafileet voidellulle uunipellille ja sivele kalojen päällle kevyesti pehmeä basilikavoi. Paista 220 asteisessa uunissa 7-8 minuuttia.
Sieniperunamuhennos
6 kpl rosamunda tai vastaavaa
jauhoista perunaa
1 dl ryöpättyjä suppilovahveroita
100 g voita
Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Paista pieneksi silputut sienet vähässä voissa rapeiksi ja lisää kulhoon vedestä nostettujen perunoiden sekaan. Lisää voi ja soseuta survimella tai sähkövatkaimella tasaiseksi perunamuhennokseksi. Voi halutessasi lisätä vähän lämmintä maitoa tai kermaa, niin saat muhennoksesta samettisempaa. Mausta suolalla.
Vihanneksia ja hollandaise-kastiketta
3 munan keltuaista
4 rkl vettä
puolikkaan sitruunan mehu
noin 50 voita
valkopippuria
suolaa
Mittaa vesi teräksiseen pyöreäpohjaiseen kulhoon. Lisää keltuaiset ja nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle (vesihaude) ja sekoita vispilällä koko ajan voimakkaasti muutama minuutti. Ole kuitenkin varovainen ettei seoksesta tule munakokkelia. Lisää notkea voi sekaan ja sitruunamehu. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Tarjoile kastike esikeitettyjen vihannesten (porkana, purjo, lituska herne...) päällä kalan lisäkkeenä.