Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Paistettua ankanmaksaa, mango-papayasalsaa, uppomunat

Liemessä 3.3.2005
Liemessä 3.3.2005
Julkaistu 03.02.2005 12:13(Päivitetty 11.05.2005 14:34)

Mango-papayasalsa

  • 1/2 kypsä mango
  • 1/2 kypsä papaya
  • 1/2 punasipuli
  • 2 tulppaanitomaattia
  • 1 mieto chili
  • tuoretta korianteria
  • 1 lime
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Kuutioi mango, papaya, punasipuli ja kylmäkaltatut tomaatit (otetaan tomaatista kuori pois veitsellä ja lisäksi poistetaan siemenet) pieneksi 5 mm x 5 mm kuutioksi.

Nypi 10 korianterin lehteä ja hienonna ilmavasti.

Hienonna chili ja purista limestä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla ja tilkalla öljyä.

Anna maustua ennen tarjoilua.

Viiriäisen uppomunat

  • 4 viiriäisenmunaa
  • 2 l vettä
  • 3 dl punaviinietikkaa
suolaa

Lämmitä vesi 95 asteeseen. Lisää etikka.

Riko viiriäisenmuna kuppiin ja pudota hellästi veteen. Keitä 1-2 min.

Nosta muna pois ja laita jäähtymään kylmään veteen.

Paistettu ankanmaksa

  • ankanmaksaa n. 75 g/ annos
  • suolaa
  • mustapippuria
  • vehnäjauhoja panerointiin
  • vuokaleipää pitkittäin halkaistuna
  • suolatonta voita
  • 2 dl sauternes-viiniä tai muuta vaaleaa jälkiruokaviiniä
  • 1 purkki kaviaaria
  • punamangoldin lehtiä koristeluun/oliiviöljyä

Leikkaa ankanmaksasta neljä 75 g siivua. Mausta suolalla ja pippurilla. Paneroi vehnäjauhoissa ja paista kuumalla pannulla ilman rasvaa.

Kaada sauternes-viini (tai muu vaalea jälkiruokaviini) pannulle ja keitä kasaan. Siivilöi tiheän siivilän läpi. Kiehauta kastike ja vispaa sekaan nokare voita.

Leikkaa leivästä 15 cm x 4 cm paloja ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi.

Asettele annos leivän päälle "jonoon".

Lisää aiheesta:

Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksiOstitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • Eilen16:55
    Liikenneturvallisuus

    "Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä

  • Eilen14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi