Mango-papayasalsa
- 1/2 kypsä mango
- 1/2 kypsä papaya
- 1/2 punasipuli
- 2 tulppaanitomaattia
- 1 mieto chili
- tuoretta korianteria
- 1 lime
- suolaa
- pippuria
- oliiviöljyä
Kuutioi mango, papaya, punasipuli ja kylmäkaltatut tomaatit (otetaan tomaatista kuori pois veitsellä ja lisäksi poistetaan siemenet) pieneksi 5 mm x 5 mm kuutioksi.
Nypi 10 korianterin lehteä ja hienonna ilmavasti.
Hienonna chili ja purista limestä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla ja tilkalla öljyä.
Anna maustua ennen tarjoilua.
Viiriäisen uppomunat
- 4 viiriäisenmunaa
- 2 l vettä
- 3 dl punaviinietikkaa
- suolaa
Lämmitä vesi 95 asteeseen. Lisää etikka.
Riko viiriäisenmuna kuppiin ja pudota hellästi veteen. Keitä 1-2 min.
Nosta muna pois ja laita jäähtymään kylmään veteen.
Paistettu ankanmaksa
- ankanmaksaa n. 75 g/ annos
- suolaa
- mustapippuria
- vehnäjauhoja panerointiin
- vuokaleipää pitkittäin halkaistuna
- suolatonta voita
- 2 dl sauternes-viiniä tai muuta vaaleaa jälkiruokaviiniä
- 1 purkki kaviaaria
- punamangoldin lehtiä koristeluun/oliiviöljyä
Leikkaa ankanmaksasta neljä 75 g siivua. Mausta suolalla ja pippurilla. Paneroi vehnäjauhoissa ja paista kuumalla pannulla ilman rasvaa.
Kaada sauternes-viini (tai muu vaalea jälkiruokaviini) pannulle ja keitä kasaan. Siivilöi tiheän siivilän läpi. Kiehauta kastike ja vispaa sekaan nokare voita.
Leikkaa leivästä 15 cm x 4 cm paloja ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi.
Asettele annos leivän päälle "jonoon".