Mainos

Paistettua ankanmaksaa, mango-papayasalsaa, uppomunat

Mango-papayasalsa

  • 1/2 kypsä mango
  • 1/2 kypsä papaya
  • 1/2 punasipuli
  • 2 tulppaanitomaattia
  • 1 mieto chili
  • tuoretta korianteria
  • 1 lime
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Kuutioi mango, papaya, punasipuli ja kylmäkaltatut tomaatit (otetaan tomaatista kuori pois veitsellä ja lisäksi poistetaan siemenet) pieneksi 5 mm x 5 mm kuutioksi.

Nypi 10 korianterin lehteä ja hienonna ilmavasti.

Hienonna chili ja purista limestä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla ja tilkalla öljyä.

Anna maustua ennen tarjoilua.

Viiriäisen uppomunat

  • 4 viiriäisenmunaa
  • 2 l vettä
  • 3 dl punaviinietikkaa
  • suolaa

Lämmitä vesi 95 asteeseen. Lisää etikka.

Riko viiriäisenmuna kuppiin ja pudota hellästi veteen. Keitä 1-2 min.

Nosta muna pois ja laita jäähtymään kylmään veteen.

Paistettu ankanmaksa

  • ankanmaksaa n. 75 g/ annos
  • suolaa
  • mustapippuria
  • vehnäjauhoja panerointiin
  • vuokaleipää pitkittäin halkaistuna
  • suolatonta voita
  • 2 dl sauternes-viiniä tai muuta vaaleaa jälkiruokaviiniä
  • 1 purkki kaviaaria
  • punamangoldin lehtiä koristeluun/oliiviöljyä

Leikkaa ankanmaksasta neljä 75 g siivua. Mausta suolalla ja pippurilla. Paneroi vehnäjauhoissa ja paista kuumalla pannulla ilman rasvaa.

Kaada sauternes-viini (tai muu vaalea jälkiruokaviini) pannulle ja keitä kasaan. Siivilöi tiheän siivilän läpi. Kiehauta kastike ja vispaa sekaan nokare voita.

Leikkaa leivästä 15 cm x 4 cm paloja ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi.

Asettele annos leivän päälle "jonoon".

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.