Paistettua ankanmaksaa, mango-papayasalsaa, uppomunat

Mango-papayasalsa

  • 1/2 kypsä mango
  • 1/2 kypsä papaya
  • 1/2 punasipuli
  • 2 tulppaanitomaattia
  • 1 mieto chili
  • tuoretta korianteria
  • 1 lime
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä

Kuutioi mango, papaya, punasipuli ja kylmäkaltatut tomaatit (otetaan tomaatista kuori pois veitsellä ja lisäksi poistetaan siemenet) pieneksi 5 mm x 5 mm kuutioksi.

Nypi 10 korianterin lehteä ja hienonna ilmavasti.

Hienonna chili ja purista limestä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla ja tilkalla öljyä.

Anna maustua ennen tarjoilua.

Viiriäisen uppomunat

  • 4 viiriäisenmunaa
  • 2 l vettä
  • 3 dl punaviinietikkaa
  • suolaa

Lämmitä vesi 95 asteeseen. Lisää etikka.

Riko viiriäisenmuna kuppiin ja pudota hellästi veteen. Keitä 1-2 min.

Nosta muna pois ja laita jäähtymään kylmään veteen.

Paistettu ankanmaksa

  • ankanmaksaa n. 75 g/ annos
  • suolaa
  • mustapippuria
  • vehnäjauhoja panerointiin
  • vuokaleipää pitkittäin halkaistuna
  • suolatonta voita
  • 2 dl sauternes-viiniä tai muuta vaaleaa jälkiruokaviiniä
  • 1 purkki kaviaaria
  • punamangoldin lehtiä koristeluun/oliiviöljyä

Leikkaa ankanmaksasta neljä 75 g siivua. Mausta suolalla ja pippurilla. Paneroi vehnäjauhoissa ja paista kuumalla pannulla ilman rasvaa.

Kaada sauternes-viini (tai muu vaalea jälkiruokaviini) pannulle ja keitä kasaan. Siivilöi tiheän siivilän läpi. Kiehauta kastike ja vispaa sekaan nokare voita.

Leikkaa leivästä 15 cm x 4 cm paloja ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi.

Asettele annos leivän päälle "jonoon".

Lue myös:

    Uusimmat