Paistettu maksa, kermainen polenta ja punajuurilisuke

Paistettu maksa

  • 400-600 g vasikan -tai naudanmaksaa
  • 1 sitruuna
  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä ja kirkasta voita paistamiseen

Poista maksasta kalvo. Leikkaa ohuiksi siivuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla sekä raastetulla sitruunankuorella. Leivitä vehnäjauhoissa. Paista kauniinruskeaksi molemmin puolin. Tarjoa mediumina.

Kermainen polenta

  • 1 dl polentajauhoja
  • 1-2 rkl voita kuullotukseen
  • 3 dl kanalientä
  • 4 dl kermaa
  • 100-200 g voita
  • 50 g raastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa
  • pippuria
  • tryffeliöljyä
  • ruohosipulia

Kuullota polentaryynit voissa. Lisää joukkoon kanaliemi ja kiehauta. Anna seoksen kiehua hiljakseen välillä voimakkaasti sekoittaen, kunnes lähes kaikki liemi on imeytynyt. Lisää joukkoon kerma. Sekoita välillä voimakkaasti ja anna seoksen samalla kiehua hiljalleen. Maistele välillä. Kun polenta tuntuu suussa pehmeältä se on kypsää. Mausta polenta loppuun. Lisää parmesan-juusto, ruohosipuli ja tryffeliöljy. Lisää voi. Tarkista maku ja tarjoile.

Punajuurilisuke

  • 4 keskikoista punajuurta
  • vettä keittämiseen
  • suolaa
  • mausteliemi:
  • ½ dl vettä
  • ½ dl kanalientä
  • 3-4 rkl sokeria
  • 2-3 rkl vadelmaviinietikkaa
  • rakuunaa pilkottuna
  • 3-4 rkl voita
  • pippuria
  • timjamia
  • vuohenjuustoa (esim Riblaire)
  • rucolaa

Keitä punajuuret al denteksi. Kuori ja lohko. Kiehauta vesi, etikka, kanaliemi ja timjami kattilassa. Lisää sokeri. Lisää punajuuret ja keitä hieman kasaan, kunnes seoksesta alkaa muodostumaan glasyyri. Lisää rakuuna, pippuri ja suola.

Mausta rucola suolalla ja oliivöljyllä. Ripottele valmiiden punajuurien päälle hieman raastettua vuohenjuustoa ja marinoitua rucolaa. Tarjoa lisukkeena.

Lue myös:

    Uusimmat