Päijät-Häme siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen – hyvinvointiyhtymä suosittaa tiukempia rajoituksia: Tässä ne ovat

6:20
Päijät-Häme on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen – hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja kommentoi alueen koronavirustilannetta.

Koko Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alue on nyt koronaepidemian leviämisvaiheessa. Yhtymä suosittaa uusia tiukempia rajoitustoimenpiteitä alueelle.

Hyvinvointiyhtymä suosittaa, että perheen ulkopuolisia lähikontakteja vältetään oman harkinnan mukaan, ja uuden suosituksen mukaan enimmäismäärä kokoontumisille samalla kertaa on 10 henkilöä.

Perheiden välisiä tapaamisia ja yleisötilaisuuksiin osallistumista on hyvinvointiyhtymän mukaan hyvä mahdollisuuksien mukaan vähentää tai välttää.

Yhtymä kertoo neuvottelevansa Aluehallintoviraston kanssa yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajaamisesta. Tällä hetkellä on voimassa suositus, jonka mukaan on mahdollista järjestää yli 50 henkilön tilaisuuksia, jos tilaisuuksissa noudatetaan THL:n ohjetta turvaväleistä ja hygieniasta.

Sisätiloissa kokoontuvien aikuisten harrastusryhmien koko rajataan 10 henkeen. Lisäksi voimassa on etätyösuositus niissä töissä, joissa etätyöt ovat mahdollisia.

Yhtymän mukaan leviämisvaiheen myötä maskisuositus koskee nyt myös toisen asteen oppilaitoksia ja niin opettajia kuin oppilaitakin. Myös yläkoulujen opettajille suositellaan maskeja.

Lisäksi suositellaan yleisesti maskin käyttöä tilanteissa, joissa lähikontakteja on vaikea välttää, mikäli se on käyttäjän terveydentilan puolesta mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja