Pahin tulva 115 vuoteen, tuhansia kuolleita, miljoonia koteja tuhoutunut – elokuu on ollut karmea tulvakuukausi maailmalla: Katso kooste

Katso videolta, miten Pakistanissa, Etelä-Koreassa ja Intiassa tulvi elokuussa 1:43
Katso videolta, miten Pakistanissa, Etelä-Koreassa ja Intiassa tulvi elokuussa.

Elokuussa on koettu useita rankkasateiden aiheuttamia tulvia ympäri maailmaa. 

Pakistanissa kesäkuun alussa alkaneiden monsuunisateiden aiheuttamat tulvat ovat vaatineet tähän mennessä jo yli tuhat kuolonuhria. Lisäksi lähes miljoona kotia on tuhoutunut tai vaurioitunut. Monsuunisateet, jotka normaalisti kestävät heinäkuusta syyskuuhun, ovat elintärkeitä vesivarastojen täyttäjiä kaikkialla Intian niemimaalla, mutta tuovat joka vuosi mukanaan myös tuhoa ja hävitystä.

Yli 900 kuollut Pakistanin rajuissa tulvissa – paikalliset katsoivat sivusta sortuvaa hotellia 2:25
Yli 900 kuollut Pakistanin rajuissa tulvissa – paikalliset katsoivat sivusta sortuvaa hotellia

Etelä-Koreassa pahimmat tulvat vuosikymmeniin

Maan pääkaupungissa Soulissa useita ihmisiä kuoli rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa. Sateet aiheuttivat myös sähkökatkoksia sekä häiriöitä metro- ja bussiliikenteeseen. Lisäksi useita teitä ja tunneleita jouduttiin sulkemaan. Rankkasateiden kerrotaan olevan kovimmat sitten vuoden 1907.

Sadat menettivät kotinsa Kentuckyssa

Yhdysvalloissa Kentuckyn osavaltion itäosassa useita ihmisiä kuoli kaatosateiden aiheuttamissa äkkitulvissa. Tulvat muuttivat tiet joiksi, huuhtoivat siltoja ja pyyhkäisivät pois taloja.

Ainakin kahdeksan ihmistä kuollut tulvissa Kentuckyn osavaltiossa Yhdysvalloissa 1:02


Sudanissa useita kuoli tulvissa

Rankkasateiden aiheuttamien tulvien vuoksi yli 50 ihmistä kuoli Koillis-Afrikassa sijaitsevassa Sudanissa. Lisäksi tuhansia koteja vaurioitui tai tuhoutui. Pahiten tulvista ja sateista kärsi Pohjois- ja Etelä-Kordofanin, Niilin ja Etelä-Darfurin osavaltiot.

Nigerissä tuhannet menettivät kotinsa

Länsiafrikkalaisessa Nigerissä yli 30 ihmistä kuoli ja tuhannet menettivät kotinsa tulvissa ja maanvyörymissä sitten heinäkuun, kertovat maan viranomaiset.

Tulvat ovat jokavuotinen ilmiö heinäkuusta syyskuuhun kestävän sadekauden aikana, mutta ne ovat muuttuneet vuosi vuodelta tuhoisimmiksi.

Viime vuonna ainakin 70 ihmistä kuoli ja 200 000 kärsi erilaisia vahinkoja kaatosateiden ja tulvien vuoksi.


Lue myös:

    Uusimmat