Mainos

Charles Manson oli yksi maailman pahamaineisimmista murhaajista – kultti tappoi näyttelijäkaunottaren syntymättömän lapsen

1:24

Pahamaineinen massamurhaaja ja kulttijohtaja Charles Manson on kuollut. Los Angeles Timesin mukaan 60-luvulla useisiin murhiin syyllistynyt Manson kiidätettiin sairaalaan viime viikolla. The New York Timesin tietojen mukaan Manson kuoli kalifornialaissairaassa luonnollisesti. Tietonsa julkaisu perustaa viranomaislähteisiin. Huolimatta siitä, että Mansonin johtaman kultin tekemät murhat tapahtuivat yli 50 vuotta sitten, niin veriteot ovat pysyneet ihmisten mielissä.

Sairaalaan viime viikolla kiidätetty Charles Manson tuli tunnetuksi 1960-luvulla organisoimistaan joukkomurhista. Tämä oli toinen kerta tänä vuonna, kun suurimman osan elämästään vankilassa viettänyt Manson oli sairaalahoidossa. Yhdysvaltalaismedioiden mukaan Manson kuoli sunnuntai-iltana paikallista aikaa. 

Corcoran vankilasta ei ole suostuttu kommentoimaan Mansonin terveydentilaa, kertoo Los Angeles Times. Julkaisun lähteiden mukaan Manson olisi kuitenkin kärsinyt "vakavasta sairaudesta". 

Vuonna 1934 syntynyt Charles Manson aloitti rötöstelyn jo nuorella iällä. The New York Timesin mukaan Manson syntyi avioliiton ulkopuolella, eikä nuorella iällä rikoksen polulle ajautunut mies ollut tavannut saati tuntenut isäänsä. Yhdysvaltalaisjulkaisun mukaan Mansonin äitiä, Kathleen Maddoxia, on kuvailtu useissa asiayhteyksissä prostituoiduksi ja alkoholin suurkuluttajaksi. Sukunimensä Manson sai äitinsä lyhytaikaiselta aviomieheltä, William Mansonilta, kertoo The New York Times.

Poikakodeissa kasvanut nuorukainen ajautui näpistelemään ja syyllistyi myöhemmin vakavimpiin rikoksiin. Hän sai vankeustuomion muun muassa parituksesta.

Vuonna 1967 hänet vapautettiin vastoin tahtoaan vankilasta ja kuuluisa rikollinen alkoi kerätä ympärilleen perheeksi kutsuttua kulttia. Manson väitti häntä fanaattisesti ihailleille nuorille muun muassa olevansa Jeesus.

Manson väitti seuraajilleen myös rotusodan olevan käsillä, sillä hän oli saanut tämän käsityksen muun muassa The Beatles -yhtyeen Helter Skelter -kappaleesta.

Surullisenkuuluisat murhat

Kaksi vuotta vapautumisensa jälkeen Manson perheineen toteutti kuuluisimmat murhansa. Kesäkuussa 1969 Manson käski perheen jäsenet tappamaan Cielo Driven talossa olevat ihmiset. Talo oli vuokrattu elokuvaohjaaja Roman Polanskille ja tämän vaimolle, näyttelijätär Sharon Tatelle.

Polanski ei ollut Mansonin seuraajien tunkeutuessa taloon paikalla, mutta talossa oli pariskunnan ystäviä pitämässä seuraa yhdeksännellä kuulla raskaana olleelle Tatelle. Kaikki talossa olleet viisi ihmistä ja Taten syntymätön lapsi kuolivat.

Veritekojen karmaisevuutta alleviivaa se, että että murhapaikan talon oveen oli kirjoitettu murhien jälkeen verellä “pig” eli sika, kertoo Los Angeles Times. 

Seuraavana iltana Mansonin perhe toteutti vielä kaksi murhaa: supermarketin johtaja ja hänen vaimonsa tapettiin kotiinsa. Kuuluisten murhien lisäksi perhe teki myös muita rikoksia.

Variety-julkaisun mukaan elokuvaohjaaja Quentin Tarantino etsii parhaillaan taloa vuoden 1969 tapahtumiin perustuvalle elokuvaprojektille, jonka taustalla ovat Mansoniin liittyvät tapahtumat. 

Yhdeksän elinkautista

Manson itse ei tehnyt suoranaisesti yhtäkään murhista, mutta hänet tuomittiin kuolemaan vuonna 1971 käydyssä oikeudenkäynnissä yhdessä seuraajiensa kanssa. Seuraavana vuonna Kalifornian osavaltion lakeja kuitenkin muutettiin ja kuolemantuomion poistuessa laista, Mansonin tuomio vaihdettiin yhdeksään elinkautiseen.

Oikeudenkäyntien aikana Manson perheineen herätti paljon pahennusta ja huomiota käytöksellään. Joukkio kikatteli, lauloi ja käyttäytyi aggressiivisesti.

Tämä ei kuitenkaan vähentänyt yleisön kiinnostusta pahamaineista joukkomurhaajaa kohtaan – lähes päin vastoin. Muun muassa useampi artisti on ottanut vaikutteita nimiinsä Mansonilta, hänestä on tehty useita dokumentteja ja kirjoja, ehtipä eräs fani hänen kanssaan kihloihinkin. Häitä ei kuitenkaan vietetty koskaan, sillä Manson sai New York Postin mukaan selville, että häntä 53 vuotta nuorempi kihlattu halusi käyttää Mansonin ruumista näyttelyesineenä tämän kuoltua.

Uutiskanava CNN:n mukaan Manson on anonut pääsyä ehdonalaiseen vankeutensa aikana 12 kertaa, mutta joka kerta oikeus on evännyt pyynnöt. Seuraavan kerran Mansonia oli tarkoitus kuulla ehdonalaiseen pääsystä vuonna 2027.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.