Paavo Arhinmäki paljasti erikoisen häälahjansa

Omista häistään niukkaa julkisuuslinjaa pitänyt kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) on paljastanut yhden saamistaan häälahjoista.

Arhinmäki kertoi eduskunnan kyselytunnilla torstaina, että hallitukselta tuli lahjakortti suomalaista lähi- ja luomuruokaa myyvään kauppaan.

Paljastuksellaan Arhinmäki halusi todistaa hallituksen halua edistää kotimaisen lähi- ja luomuruoan käyttämistä. Keskustan Anne Kalmari oli kysynyt, miten ministerit itse näyttävät esimerkkiä kotimaisen ruoan käytön lisäämiseksi.

Arhinmäki avioitui tammikuun alussa pitkäaikaisen puolisonsa, eläinlääkäri Päivi Lahden kanssa. Häät pidettiin visusti julkisuudelta salassa ja niistä tiedotettiin vasta seuraavana päivänä.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan hallituksessa on suositus, että tarjoilussa suositaan suomalaista mielellään luomuruokaa.

– Tämä on muutos edellisiin hallituksiin. Tämä on pieni asia, ei tämä maata merelle viskaa. Koen kuitenkin tärkeänä, että edistämme tätä asiaa vähän toisella tavalla kuin aikaisemmin, Katainen vastasi kyselytunnilla keskustalaisille, jotka johtivat kahta edellistä hallitusta.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat