Paavo Arhinmäki on vasemmistoliiton pormestariehdokas Helsingissä – nämä nimet nyt ovat mukana

1:34
Viestintätoimisto Kravatin toimitusjohtaja Jan Erola arvioi Helsingin pormestarivaaliasetelmia maanantaina 16. marraskuuta. Onko Jussi Halla-aholla realistisia mahdollisuuksia?

Helsingin vasemmistoliiton piirihallitus esittää Paavo Arhinmäen asettamista pormestariehdokkaaksi vuoden 2021 kuntavaaleissa.

Arhinmäki on puolueensa pormestariehdokas huhtikuun kuntavaaleissa olettaen, että piirihallituksen esitys hyväksytään piirijärjestön syyskokouksessa 5. joulukuuta.

43-vuotias Arhinmäki on entinen vasemmistoliiton puheenjohtaja ja nykyinen vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Helsingin kaupunginvaltuutettu Arhinmäki on ollut vuodesta 2001 ja kansanedustaja vuodesta 2007. Vuosina 2011–2014 Arhinmäki toimi kulttuuri- ja urheiluministerinä.

Helsingin vasemmistoliitto ilmaisee tiedotteessaan olevansa huolissaan tavasta, jolla julkisessa keskustelussa kuntavaaleista brändätään pormestarivaaleja. Yksittäisiin henkilöihin keskittymällä kaupunkilaiset harhautuvat järjestön mukaan "todellisista poliittisista kysymyksistä".

Pormestarikisassa ovat mukana tällä hetkellä myös Nasima Razmyar (sd.), Jussi Halla-aho (ps.) sekä Hjallis Harkimo (liik.). Nykyinen pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ei hae jatkokaudelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja