Katso tilanne videolta: Paavillinen läpsäys ihmetyttää – edellinen outo käytös vielä tuoreessa muistissa: "Kuka olisi arvannut paavillakin olevan rajansa"

0:58
Katso tilanne videolta.

Paavin maltinmenetys on herättänyt ihmetystä ympäri maailmaa. Paavin reaktio tallentui videolle, kun yli-innokas ihailija kiskaisi häntä kädestä eikä suostunut päästämään irti.

Tilanne sattui uudenvuodenaattona Vatikaanin Pietarinaukiolla. Paavi tervehti aukiolle kerääntyneitä ihmisiä kädestä pitäen, kun vuoroaan odottanut nainen tarttui hänen käsiinsä ja kiskaisi voimakkaasti.

Paavi meni silmin nähden tolaltaan ja läiskäisi häntä kahdesti ennen pääsyään irti.

Video tilanteesta on levinnyt laajalle, ja suhtautuminen siihen jakautuu. Moni ymmärtää riuhtaisun kohteeksi joutunutta paavia ja tämän reaktiota. 

Erityisesti hänen anteeksipyyntönsä on ollut monelle merkki inhimillisyydestä ja nöyryydestä.

Ennen kaikkea tilanne on ollut yllätys paitsi paaville itselleen niin myös monelle muulle. – Kuka olisi osannut arvata, että jopa paavilla on rajansa, ja hänkin voi menettää malttinsa, eräs kirjoittaa Twitterissä.

Paavi on saanut myös runsaasti kritiikkiä malttinsa menettämisestä. Edeltäjiään liberaalimpi paavi ei ole tätäkään ennen ole ollut suosiossa esimerkiksi Yhdysvaltojen konservatiivien joukossa, mikä näkyy osassa kommentteja.

Tapauksen seurauksena Twitterissä on alkanut levitä uudelleen viime vuoden maaliskuussa kuvattu video. Sillä näkyy, kuinka paavi välttelee kaikin keinoin kätensä suutelua.

​​​​​​​

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja