Paavi Franciscus teki selvennyksen aiempaan lausuntoonsa: Homoseksuaalisuus ei ole rikos, vaan syntiä

Paavi Franciscuksen mukaan ne ihmiset, jotka määrittelevät homoseksuaalisuuden rikokseksi, ovat väärässä. Paavi ilmaisi kantansa lauantaina julkaistussa kirjeessä, jossa hän pyrki selkeyttämään aiempia lausuntojaan.

Keskiviikkona julkaistussa uutistoimisto AP:n haastattelussa Franciscus oli sanonut, että homoseksuaalisuus ei ole rikos, vaan syntiä. Lauantaisessa jesuiittapapeille suunnatussa kirjeessään paavi halusi painottaa, että homoseksuaalisuuden kriminalisoiminen ei ole hyvää eikä oikeudenmukaista.

–  Kun sanoin, että se on syntiä, viittasin yksinkertaisesti katoliseen moraaliopetukseen, jonka mukaan kaikki avioliiton ulkopuoliset seksuaaliset teot ovat syntiä, hän kirjoitti.

Paavin mukaan hänen olisi pitänyt jo alkuperäisessä haastattelussa painottaa ottaneensa kantaa kaikkiin avioliiton ulkopuolisiin seksuaalisiin tekoihin.

Franciscus julkaisi kirjeensä ennen ensi viikon matkaansa Afrikkaan, jonka monessa maassa homoseksuaalisuus on määritelty rikolliseksi.

Suhtautuminen homoseksuaalisuuteen jakaa katolista kirkkoa uudistajiin ja vanhoillisiin. Franciscuksen verrattain vapaamielinen suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin on herättänyt pahennusta kirkon vanhoillisten keskuudessa. Paavi kuitenkin tukee vankasti kirkon näkemystä, jonka mukaan avioliiton tulee olla miehen ja naisen välinen.

Lue myös:

    Uusimmat