Mainos

Pääministerin romanssi poiki kaksi poliistutkintaa

Matti Vanhasen tutkintapyyntö koskee kirjan julkaisijaa ja kustantajaa. Myös Susan Kuronen on tehnyt tutkintapyynnön nettikeskustelujen mielipiteistä ja kommenteista, joita hän piti kunniaansa loukkaavina.

Pääministerin kohuromanssin jälkipyykki on siirtynyt viranomaisten tutkittavaksi. STT:n tietojen mukaan Helsingin rikospoliisi on aloittanut esitutkinnan Matti Vanhasen (kesk.) entisen naisystävän Susan Kurosen kirjasta.

Vanhanen teki tutkintapyynnön asiasta heti vaalien jälkeen pari viikkoa sitten. Pääministeri halusi selvityttää, loukkasiko Pääministerin morsian -kirja hänen yksityisyyttään. Vanhasen tutkintapyyntö ei kuitenkaan koske Kurosta itseään vaan teoksen julkaisijaa ja kustantajaa.

Vanhanen kertoi aikeistaan tehdä tutkintapyyntö vaali-iltana juuri ennen äänestyspaikkojen sulkeutumista. Tuolloin hän sanoi asianajajansa välityksellä, että kyse on periaatteesta.

- Kirjassa on julkaistu ilman lupaa pääministeristä ja hänen perheestään hyvin henkilökohtaisia tietoja. Tiedoilla ei ole yhteiskunnallista merkitystä.

Pääministerin morsian -kirjan on kustantanut Kari Ojala. Etukeno otti pikavauhtia valmistuneesta kirjasta 10000 kappaleen painoksen. Opuksessa Kuronen kertoo varsin yksityiskohtaisesti yhdeksän kuukautta kestäneestä suhteestaan pääministeriin.

Kuronen tutkituttaa nettikeskustelun

Naapurikaupungin Espoon rikospoliisi on puolestaan alkanut tutkia Susan Kuroseen kohdistunutta epäiltyä kunnianloukkausta. Kuronen teki helmikuussa poliisille tutkintapyynnön nettikeskusteluissa kirjoitetusta mielipiteistä ja kommenteista, joita hän piti loukkaavina. Asiasta kertoi tänään Iltalehti.

Rikoskomisario Matti Puputti kertoi STT:lle, että Espoon poliisi käy läpi internetin keskustelupalstoille kirjoitettuja viestejä ja mielipiteitä Kurosesta.

- Sieltä ne räikeimmät poimitaan esiin, ja yritämme sitten jäljittää niiden kirjoittajia.

Nettiin liittyvät tutkintapyynnöt ovat Puputin mukaan lisääntyneet.

- Kyllä näitä on alkanut aika paljon tulla, kun netin keskustelupalstat yleistyvät. Nimimerkin suojissa voi aika raskastakin tekstiä kirjoitella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.