Pääministeri Sanna Marin: Poliitikot eivät saa ylireagoida koronaviruksen suhteen – "Mitään erityistä huolta meillä ei tällä hetkellä ole"

2:10

Eduskuntapuolueiden johtohahmot kokoustivat koronavirukseen liittyen. Pääministeri Sanna Marinin mukaan poliitikkojen ei ole syytä ylireagoida Suomenkin levinneen koronaviruksen suhteen.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat sekä useat ministerit kokoontuivat aamupäivällä tilaisuuteen, jonka tarkoituksena oli välittää poliitikoille informaatiota Suomea puhuttavasta koronaviruksesta ja siihen varautumisesta.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan kyseessä on "yhteinen kansallinen asia".

Tämä näkyy hallitus-oppositio-rajan ylittämisenä: kokouksessa päätettiin, että koronavirukseen liittyen päätöksiä tekevät ministerit ovat sekä hallituksen että opposition eduskuntaryhmien käytössä, mikäli kansanedustajat tarvitsevat tietoa aiheesta.

– On tärkeää, että Suomessa asia hantteerataan myös poliittisella tasolla niin, että omalla toiminnallamme luomme luottamusta, Lindtman kommentoi.

"Erityistä huolta meillä ei ole"

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan kokouksessa kyseltiin taudinkuvasta ja yleisemminkin asioista, joita muutkin suomalaiset tällä hetkellä pohtivat.

Tautitapauksien ilmenemiseen varaudutaan Marinin mukaan monin tavoin.

– Mitään erityistä huolta meillä ei tällä hetkellä ole tiedossa, että kansalaisten tarvitsisi tästä tilanteesta olla huolissaan, Marin sanoi.

– On myös tärkeää, että politiikan päässä ei hallitus tai ei muutenkaan ylireagoida tähän tilanteeseen tai tehdä sellaisia toimenpiteitä, jotka laajemmin aiheuttaisivat yhteiskunnassa enemmän haittaa kuin auttaisivat tässä tilanteen ratkaisemisessa.

Suomessa on toistaiseksi varmistettu kaksi koronavirustapausta. Aiemmin virus todettiin kiinalaisturistilla, ja eilen virus todettiin Italiasta palanneella suomalaisella. 

Pääministeri Marin antaa eduskunnalle tänään iltapäivällä pääministerin ilmoituksen koronavirukseen liittyen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja