Mainos

Pääministeri Rinne vieraili Kuopiossa – lupasi valtion tukevan kuopiolaisia henkisessä jälleenrakennuksessa järkyttävän tapahtuman jälkeen

4:38
Pääministeri Antti Rinne vieraili Kuopiossa oppilaitoshyökkäyksen vuoksi.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) vieraili perjantaina Kuopiossa osoittamassa tukeaan väkivaltaisesta kouluhyökkäyksestä kärsineille kaupunkilaisille. Alkuillan keskustelutilaisuuteen oli kutsuttu eri viranomaisten, kaupungin, oppilaitosten ja nuorten edustajia sekä hoito- ja kriisityöhön osallistuneita.

– Viranomaiset ovat toimineet todella hienosti, sanoi Rinne myöhemmin illalla pidetyssä mediatilaisuudessa. Hän kiitteli myös vapaaehtoisia kriisityöntekijöitä.

Rinne lupasi, että valtio tukee kuopiolaisia henkisessä jälleenrakennuksessa järkyttävän tapahtuman jälkeen. Tarkoin muotoiltua apupakettia hän ei julkistanut, mutta vakuutti, että rahallistakin tukea pyritään antamaan sellaisiin asioihin, joita Kuopiosta pyydetään.

Kuopion tapahtumien valossa on Rinteen mukaan ilmeistä, että ainakin ammattikouluihin tarvitaan lisää opettajia ja koulujen oppilashuoltoon lisää voimavaroja.

Medialle kritiikkiä

Keskustelutilaisuudessa tuli Rinteen mukaan useastakin suusta arvostelua median toimintaa kohtaan. Useat kuopiolaiset – etenkin nuoret – ovat Rinteen mukaan kokeneet, että tiedotusvälineiden edustajat ovat aggressiivisesti kyselleet asioita sellaisilta ihmisiltä, joilla on raskas suru kannettavanaan.

– Median toiminta on koettu häiritseväksi ja ikäväksi, sanoi Rinne.

Rinne hakeutui myös tavallisten kuopiolaisten pariin torin alle rakennetussa kauppakeskus Apajassa. Illalla kauppakeskuksessa oli melko hiljaista, mutta pääministeriä kuulemaan tai hänen kanssaan keskustelemaan hakeutui parikymmentä ihmistä.

Ensimmäisenä puheenvuoron otti Matti Pääkkönen, joka kertoi tehneensä pitkän työuran Kuopion Niuvanniemen mielisairaalassa. Hän sanoi olevansa huolissaan siitä, miten nuoret pärjäävät koventuneessa maailmassa.

– Minä olen ylpeä meidän nuorisosta, mutta kannattaisi kiinnittää huomiota siihen, että kaikilla olisi hyvä olla, sanoi Pääkkönen.

Yksi Rinteen puheille tulleista kuopiolaisista käytti tilaisuutta hyväkseen kehottaakseen pääministeriä huolehtimaan itsestään ja terveydestään.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja