Pääministeri Marinin lisäksi Suomesta Bilderberg-kokoukseen osallistuvat Erkki Liikanen ja Kaius Niemi

Mystinen Bilderberg-ryhmä kokoontuu kriittisenä aikana, mutta tapaamisesta ei saa hiiskua – suomalaisjohtajat kertovat millaista suljettujen ovien takana on 2:55
Millainen Bilderberg-ryhmä on? Katso video.

Kokouksen tarkoituksena on epävirallinen ja luottamuksellinen ajatustenvaihto.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) lisäksi Suomesta Bilderberg-ryhmän tapaamiseen osallistuvat Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen ja Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius NiemiOsallistujalistalla ovat myös muun muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger.

Myös koronarokotteesta tunnetun Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourla, Googlen entinen toimitusjohtaja Eric Schmidt ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ovat pitkällä osallistujalistalla.

Torstaina alkaneen, muutaman päivän kestävän kokouksen tarkoituksena on epävirallinen ja luottamuksellinen ajatustenvaihto johtavien eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten poliitikkojen, toimittajien, tutkijoiden, yrityselämän edustajien ja asiantuntijoiden kesken. Bilderberg-tapaamisia on järjestetty vuodesta 1954 lähtien.

Bilderberg-ryhmän keskustelujen sisältöä ei ole ollut tapana kertoa julkisuuteen, vaan ne pyritään pitämään luottamuksellisina. Suomesta ryhmän kokouksiin ovat takavuosina osallistuneet muun muassa Alexander Stubb (kok.), Paavo Lipponen (sd.), Jutta Urpilainen (sd.), Olli Rehn, Matti Apunen, Jorma Ollila ja Aatos Erkko.

Lue myös:

    Uusimmat