Mainos

Pääministeri johtamaan tietoyhteiskuntaneuvostoa

Tietoyhteiskunnan kysymyksiä ryhdytään käsittelemään omassa, pääministerin johtamassa tietoyhteiskuntaneuvostossa.

Valtioneuvosto asetti neuvoston tänään. Neuvoston tehtävänä on toimia tietoyhteiskunnan kehittämistä ohjaavana neuvottelu- ja koordinointielimenä sekä hallinnonalojen välillä että hallinnon, järjestöjen ja elinkeinoelämän kesken. Toiminnaltaan se vastaa siten talouden alalla työskentelevää talousneuvostoa.

Tietoyhteiskuntaneuvoston puheenjohtajana toimii siis pääministeri Matti Vanhanen. Neuvoston varapuheenjohtajana toimii liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen. Neuvostossa ovat edustettuina laaja-alaisesti tietoyhteiskuntakehityksen kannalta keskeisten järjestöjen ja yritysten edustajia sekä hallituksen tietoyhteiskuntaohjelman ministeriryhmän jäsenet.

Neuvoston tehtävänä on erityisesti käsitellä tietoyhteiskunnan kehittämisen päälinjauksia. Niin ikää se ennakoi, seuraa ja arvioi tietoyhteiskuntakehitystä ja sen vaikutuksia, mahdollisuuksia ja uhkia sekä tekee niihin liittyviä yhteistyöaloitteita. Neuvosto seuraa myös alan kansainvälisiä asioita ja tekee ehdotuksia Suomen toimintalinjoiksi. Edelleen se arvioi tietoyhteiskuntaohjelmaa ja sen edistymistä sekä raportoi maan tietoyhteiskuntakehityksestä hallitukselle. Uuden tietoyhteiskuntaneuvoston asettamisesta sovittiin hallitusohjelmassa, ja se korvaa tietoyhteiskunta-asiain neuvottelukunnan. Neuvoston määräaika on pääministeri Vanhasen hallituskauden loppuun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.