Mainos

Paakkanen vähensi omistustaan Marimekosta

Marimekko ilmoitti tänään pääomistajansa Workidean omistusosuuden laskeneen 50 prosentista alle 35 prosenttiin. Osakekaupat toteutettiin tänään. Workidean omistaa Marimekon toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen. Kukaan ei liputtanut ostoista. Laki edellyttää, että yli 5 prosentin omistuksesta kerrotaan. Sama koskee omistuksen lisääntymistä tiettyjen rajojen yli. Aina ilmoitus ei tule samana päivänä, mutta on myös mahdollista, että osuus on mennyt useammalle ostajalle.

Paakkasen on osattu odottaa pienentävän omistusosuuttaan. Kauppojen jälkeenkin hänelle jää 865 000 Marimekon osaketta, mikä on hieman päälle 32 prosenttia yhtiön osakkeista. Marimekko kertoi vain viikko sitten rajusti parantuneesta tuloksestaan. Se on nostanut yhtiön osakkeen hintaa tällä viikolla vuoden parhaimpaan, mutta aivan siihen hintaan kauppaa ei perjantaina käyty.

Hintataso vaihteli tänään 11,11:stä 11,27 euroon. Runsaan 470 000 osakkeen myynnistä kertyi siis hyvän matkaa päälle 5,3 miljoonaa euroa. Siitä menee osa verottajalle. Yhtiön sisäpiiriläisten on yleensä ajoitettava kauppansa tulosten julkistamisen jälkeiseen aikaan, etteivät he riko sääntöjä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.