Mainos

Paakkanen luopui Marimekon osakkeista

Marimekon omistuksesta kiehahtanut kiista on ratkennut, kun Kirsti Paakkanen löysi ostajat lopuille Marimekon osakkeilleen.

Paakkasen Marimekko-omistus putosi nollaan, kun hänen Workidea-yhtiönsä myi koko 10 prosentin osuutensa. Myös Kirsti Paakkasen säätiö myi 0,7 prosentin siivunsa.

Osakepotti hajautui useammalle ostajalle. Yksi niistä oli työeläkeyhtiö Varma, joka kertoi ostaneensa 3,5 prosenttia Marimekon osakkeista. Varman osuus yhtiössä kasvoi yhteensä lähes viiteen prosenttiin.

Sijoitusjohtaja Risto Murron mukaan Marimekko-kauppa oli Varmalle normaali finanssisijoitus, joka tehtiin kun osakkeita tuli tarjolle. Yhteistyötä muiden ostajien kanssa ei tehty. Marimekko-omistustaan kasvatti jonkin verran myös Ilmarinen, joka tätä ennen omisti yhtiöstä vajaan prosentin. Muista ostajista ei heti ollut tietoa.

Osakkeet myytiin Helsingin pörssissä yhdeksän euron kappalehintaan, jolla koko potin arvoksi tuli noin 7,7 miljoonaa euroa.

Jäähyväiset jo toissa syksynä

Alun perin Paakkasen osakkeiden oli määrä päätyä nykyiselle toimitusjohtajalle Mika Ihamuotilalle. Ihamuotila ilmoitti kuitenkin viime viikolla yllättäen, ettei ollut saanut rahoitusta loppujen osakkeiden ostoon.

Tieto suivaannutti Paakkasen, joka ehti julkisuudessa ryöpyttää Ihamuotilan johtamistaitoja ja väläytti palaavansa vaikka itse puikkoihin, jos "poika" ei pärjää. Marimekko kun joutui antamaan joulukuussa tulosvaroituksen heikentyneen myynnin vuoksi.

Nyt 79-vuotiaan Paakkasen luopumisen Marimekosta piti oikeastaan varmistua jo lokakuussa 2007, jolloin hän sopi, että myy koko omistuksensa yhtiön uudelle keulakuvalle Ihamuotilalle asteittain vuoden 2008 loppuun mennessä.

Paakkanen omisti tuolloin Marimekosta noin viidenneksen, ja koko osakepotin äänivalta siirtyi Ihamuotilalle saman tien. Ihamuotila osti tuolloin myös Varmalta kolmen prosentin suuruisen osake-erän.

Ihamuotilan Muotitila-yhtiö omistaa nyt noin 13 prosenttia Marimekon osakkeista. Toiseksi suurin omistaja on Ehrnroothien sijoitusyhtiö Fautor, jolla on reilun 10 prosentin siivu yhtiöstä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.