Paahdettu lohi mausteisella soijakastikkeella

4 annosta
Valmistusaika: 1 h + 4 h marinointi

Ainesosat:

  • 2 kokonaista noin 1 kg painoista lohifilettä
  • 1 sitruuna paloiteltuna
  • 1 appelsiini paloiteltuna
  • Marinadiin:
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 punaista chiliä hienonnettuna (siemenet poistettuna)
  • 2 rkl tulista chilikastiketta
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • Salaattiin:
  • 450 g pitkäjyväistä riisiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 punainen paprika paloiteltuna
  • 150 g makeaa maissia
  • 1 punasipuli paloiteltuna
  • 2 rkl pilkottua persiljaa

Valmistus:

Sekoita kulhossa soijakastike, chilit, chilikastike, sitruunan kuori ja mehu. Pyyhi molemmat lohifileet ja vedä veitsellä viiltoja nahan läpi. Aseta toinen lohifile nahkapuoli alaspäin kakasinkertaiselle foliolle ja asettele sitruunan ja appelsiinin palat päälle. Kaada puolet marinadista lohen päälle ja aseta toinen filee päälle nahkapuoli ylöspäin. Sido fileet narulla yhteen ja kada loppumarinadi lohien päälle. Anna marinoitua jääkaapissa folion sisällä vähintään neljä tuntia (tai yön yli).

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja ota lohet pois jääkaapista. Valele lohen päälle mahdollisesti folioon valunutta marinadia. Jätä folio ylhäältä auki ja anna paistua 45 minuuttia.

Kun lohi on uunissa keitä riisi ohjeiden mukaan ja paista pannulla oliiviöljyssä sipulit ja paprikat. Lisää maissi ja sekoita hyvin. Lisää sekaan keitetty riisi, persilja ja sekoita. Ota lohi uunista ja anna vetäytyä pari minuuttia. Tarjoile salaatin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat