Paahtaa: Kypsentää raaka-aine ilman rasvaa uunissa tai pannulla.
Pallorauta: Keittiötyöväline jolla voidaan kovertaa palloja esim. hedelmistä ja vihanneksista.
Panadi: Vedestä voista ja jauhoista valmistettu seos, jota käytetään murekkeisiin.
Paneerata, leivittää: Ruoka-aine päällystetään ennen kypsentämistä esim. munalla ja jauhoilla, jotta sen maku ja mehukkuus säilyvät.
Pareerata: Puhdistaa liha luista ja jänteistä.
Parfait: Parfee, jäädyke.
Parfee: Parfait, jäädyke.
Pariloida: Kypsentää kuumalla parilalla tai parilapannulla, joko ilman öljyä tai vähäisessä öljyssä.
Paseerata: Painella siivilän läpi, jolloin aine soseutuu.
Pasta al forno: Uunissa kypsennetty pastaruoka.
Pasta colorata: Värjätty pasta. Tavallisimmat värjäysaineet ovat kuivattu tai hyvin tiivistetty tomaatti, pinaatti, punajuuri, sahrami, basilika ja mustekalan muste.
Pasta mista: Sekapasta. Useita erilaisia pastoja sekaisin.
Pasta per minestre: Pienten keitoissa tarjottavien pastojen yleisnimi.
Paste fresche: Tuorepasta.
Paste ripiene: Täytepasta. Esimerkiksi ravioli ja tortellini. Taikina yleensä tuorepastaa.
Paste secche: Kuivapastat, jotka on tehty durumvehnästä ja vedestä.
Patee: Jauhetusta lihasta, kalasta tai kasviksista valmistettu murekeruoka, jossa ainekset yleensä kypsennetään voitaikina- tai paistotaikinakuoressa.
Pauna, lb: Englantilainen painomitta = 454g.
Penne: Pastatyyppi. Lyhyitä ja suoria putkia, jotka on leikattu vinosti sulkakynän muotoisiksi. Löytyy mm. rihlattuna penne rigate ja sileänä penne lisce.
Peperonchino: Pieni punainen kuivattu tulinen chili.
Perata: Poistetaan esim. kalasta syötäväksi kelpaamattomat osat.
Pesto: Tunnetuin pestokastike on Pesto alla genovese eli genovalainen pesto. Se sisältää parmesan- ja joskus myös pecorino-juustoa, tuoretta, hienoksihakattua basilikaa, pinjansiemeniä, valkosipulia, öljyä ja suolaa. Pesto tarjotaan tavallisimmin pastan kanssa. Ranskan puolella, Provencessa, tunnetaan samanlainen kastike nimellä pistou. Nimi merkitsee survottua.
Petit chou: Tuulihattu.
Petit fours (ransk.): Pieniä, koristeellisia leivonnaisia, jotka on tehty kakkutaikinasta ja päällystetty esim.marsipaanilla.
Pimento: Makeahko ja mieto tomaatinpunainen pippuri, jota käytetään vihannessäilykkeisiin ja oliivien täytteeksi. Kotimaa Espanja.
Pinjansiemen: Pinjansiemen on etelä-eurooppalaisen pinjapuun syötävä siemen.
Pocheerata: Hauduttaa lihaa, kalaa tai kasviksia tai hauduttaa esim. kananmunia ilman kuoria ( uppomunat ).
Polenta: Maissista tehtyä puuroa. Tarjotaan sellaisenaan tai jäähdytettynä. Puuro jäähdytetään levyksi, leikataan viipaleita ja paistetaan.
Pyy: Paitsi lintu, myös lihakääryle.