Mainos

Ovatko nämä sormet lahja jumalalta?

Intiassa ihmetellään kokonaista sukua koskevaa erikoista vaivaa.

Keralan alueella Etelä-Intiassa asuvan Kannaattuksen suvun jokaisella jäsenellä etusormi ja keskisormi ovat liittyneet yhteen, osalla heistä molemmissa käsissä. Yhdyssormisuudeksi kutsuttu vaiva on synnynäinen ja helposti korjattavaissa leikkauksella, jossa sormia yhdistävä kudos leikataan auki ja sitten paikataan siirtämällä tilalle ihoa muualta kehosta. Kukaan perheestä ei ole kuitenkaan mennyt leikkaukseen.

- Lääkärit kehottavat meitä leikkaukseen, mutta tämä tila ei erityisemmin vaivaa meitä. Ainoa ongelma on, että emme voi pitää sormuksia, toteaa perheeseen kuuluva Sumathy Kutty.

Suvun jäsenten mielestä heidän yhdistyneet sormensa muistuttavat käärmeen ihopoimua ja he uskovat, että kyseessä on seudulla palvottavan käärmejumalan langettama kirous. Heidän mukaansa kirous sai alkunsa pyhässä lehdossa kaadetusta puusta. Muutaman kuukauden välein perhe kokoontuu paikalliseen temppeliin uhrimenoihin, joissa lepytellään käärmejumalaa musiikilla.

Temppelin pappi Suresh Nampoothiri taas katsoo, että ilmiössä on kyse jumalten suosiosta.

- Tämä on selvästi käärmejumalan siunaus. Tämä tapahtuu kaikille sukupolville. Tämän täytyy olla siunaus, hän vakuuttaa.

Yhdyssormisuus on normaalia joillakin nisäkkäillä, mutta harvinaista ihmisillä.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.