Oulussa tehty kaksi apteekkiryöstöä muutaman päivän sisällä – lääkkeitä vietiin kuula- ja teräaseen turvin

Maskimies vei maanantaina lääkkeitä apteekista, lauantaina työntekijöitä uhattiin kuula-aseella.

Oulussa on tehty kaksi apteekkiryöstöä vain kolmen päivän sisällä, kertoo poliisi. Ryöstöt on tehty Kastellin apteekkiin ja Pateniemen apteekkiin.

Poliisi kertoo, että lauantaina ennen iltayhdeksää mies yritti ryöstää Kastellin apteekista lääkkeitä. Mies uhkasi työntekijöitä kuula-aseella.

Tekijä sai haltuunsa lääkkeitä, mutta henkilökunta sai torpattua miehen pakoaikeet. Poliisista kerrotaan, että henkilöstö esti miestä lähtemästä ovesta ulos. Paikalle saapunut vartija otti epäillyn kiinni. Tapausta tutkitaan ryöstönä.

Maanantaina iltapäivällä kello kolmelta iski ryöstäjä Pateniemen apteekkiin. Paikalle ilmestyi huppuun ja kasvomaskiin sonnustautunut mies, jolla oli teräase. Hän sai saaliikseen lääkkeitä, poliisi kertoo.

Ryöstäjä pakeni paikalta autolla, ja poliisi otti takaa-ajon päätteeksi kiinni kolme ihmistä epäiltynä törkeästä ryöstöstä. Epäiltyjen auto törmäsi pakomatkalla kahteen henkilöautoon.

Rikoskomisario Eveliina Karjalainen kertoo STT:lle, että tapaukset ovat erillisiä eli lyhyen aikavälin sisään osuneilla apteekkiryöstöillä ei tiettävästi ole yhteyttä toisiinsa. Poliisi ei kertonut tarkemmin, millaisia lääkkeitä apteekeista hamuttiin ja millaisia määriä.

Maanantaisen epäillyn törkeän ryöstön osalta on harkinnassa, esitetäänkö jotakuta vangittavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja