Mainos

Oulun piiritys: Mies uhkasi hyökätä poliisin kimppuun - taustalla useita väkivaltarikoksia

Oulun Rajakylän asutusalueella eilen noin neljä tuntia kestänyt piiritystilanne johtui kiinniotettavan miehen uhkaavasta käytöksestä poliiseja kohtaan.

Tilanne sai eilen alkunsa, kun poliisi meni noin kello 10.30 ottamaan yksityisasunnosta kiinni etsintäkuulutettua, vuonna 1990 syntynyttä miestä. Tutkinnanjohtajan mukaan miestä oltiin kiinniottamassa, koska hänen rangaistuksensa oli lähenemässä.

– Mies uhkasi ovella poliisia useammalla väkivallanteolla. Miehellä on taustalla omaisuusrikoksia ja useita, vakavia väkivaltarikoksia, joten varauduimme siihen, että hän saattaa hyvinkin käyttää väkivaltaa, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Savela Oulun poliisilaitokselta kertoo.

Savelan mukaan mies uhkasi käyttää muun muassa ampuma- ja teräasetta.

– Miehen asunnosta ei löytynyt kuitenkaan asetta, teräaseita kylläkin, Savela sanoo.

Tutkinnanjohtajan mukaan mies ei uhannut tilanteessa sivullisia, ainoastaan poliisia. Turvallisuussyistä tapahtumapaikka evakuoitiin ja eristettiin sivullisilta. Paikalle saapui lukuisia poliisiyksiköitä.

Piiritystilanne päättyi vasta neljän tunnin kuluttua.

– Siinä käytiin hyvin pitkät neuvottelut miehen kanssa. Lopulta hän suostui tulemaan asunnosta ulos vapaaehtoisesti ja kiinniotto sujui rauhallisesti.

Poliisin mukaan kiinniottotilanteet voivat joskus kärjistyä piiritykseksi, vaikka se ei kuitenkaan yleistä ole.

– Ei näitä tilanteita kuitenkaan joka kuukausi ole, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Petri Savela Oulun poliisilaitokselta toteaa.

Parikymppistä miestä epäillään eilisen piiritystilanteen johdosta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja hän on kiinniotettuna Oulun poliisilaitoksella.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.