Oulun maahanmuuttajat järkyttyivät kauppakeskuspuukotuksista

Oulun maahanmuuttajaneuvoston mukaan rasismiin ja syrjintään ei puututa Suomessa riittävän jämäkästi: lopputuloksena on väkivaltaa.

Oulun maahanmuuttajayhteisössä on seurattu järkyttyneenä kauppakeskuspuukotuksia.

– Meillä on iso huoli turvallisuudesta ja siitä, mihin viharikokset ja rasismi yhteiskunnassa voivat johtaa, sanoo Oulun maahanmuuttoneuvoston puheenjohtaja Anna Litewka-Anttolainen MTV Uutisille.

Kohteena kummassakin puukotuksessa ovat olleet maahanmuuttajataustaiset. 

Viime viikon torstai-illalla kauppakeskus Valkeassa puukotettiin 12-vuotiasta poikaa ja yritettiin puukottaa 14-vuotiasta poikaa. Äärioikeistoaktiivi Sebastian Lämsää epäillään kahdesta murhan yrityksestä ja hänet vangittiin maanantaina. 

Tiistaina alaikäisen pojan epäillään puukottaneen alle kolmekymppistä ulkomaalaistaustaista miestä. Epäillyn puhuttelussa ilmeni viitteitä, että kyseessä olisi ollut rasistinen motiivi. 

Lue myös: 

Neuvosto: Maahanmuuttovastaisen keskustelun lopputulos

Maahanmuuttoneuvoston puheenjohtaja Anna Litewka-Anttolainen viittaa viime vuoden lopussa julkaistuun raporttiin, jonka mukaan rasismi on osa nuorten arkea Suomessa. Etnisten suhteiden neuvottelukunnan (Etno) selvityksen mukaan nuoret toivovat voimakkaampaa puuttumista rasismiin. 

Lopputulos nähtiin Litewka-Anttolaisen mukaan nyt Oulussa. 

– Jos nousee maahanmuuttovastainen keskustelu yhteiskunnassa, eikä syrjintään ja rasismiin puututa eikä näitä tunnisteta, johtaa se vihan pyramidin tasolle. Silloin tapahtuu viharikoksia ja väkivaltaa.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat