Oulun kirvessurmien motiivi jäi epäselväksi: "Vainoharhaisuutta taustalla"

Oulun kirvessurmien motiivi jäi epäselväksi.

Keskusrikospoliisi on saanut jutun esitutkinnan valmiiksi, eikä mitään ratkaisevaa uutta tietoa teon syystä tullut sen aikana esiin. 

– Motiivi jää tällaisissa tapauksissa aina valitettavasti arvailujen varaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari-Pekka Kouva MTV Uutisille.

Yhdeksi mahdolliseksi surmien motiiviksi tutkinnanjohtaja nimeää vainoharhaisuuden.

– Epäillyn yhteisön kuulemisen sekä miehen aiempien poliisikuulustelujen perusteella taustalla voi olla vainoharhaisuutta. Mies oli epäluuloinen, hän kävi esimerkiksi poliisilaitoksella kyselemässä, kuka voi kuvata ja kuunnella hänen asuntoaan, Kouva kertoo.

Vuonna 1979 syntynyt mies löi tammikuussa oululaisessa pubissa kirveellä baarityöntekijää, joka kuoli iskuihin. Poistuessaan pubista mies surmasi asiakkaan baarin ulkopuolella.

Tutkinnanjohtajan mukaan miehellä ei ollut porttikieltoa ravintolaan, mutta epäilty oli itse ajatellut näin.

– Ei voi kuitenkaan arvioida, että tämä oli tapahtumien käynnistävä tekijä. Miehellä oli porttikielto johonkin muuhunkin paikkaan.

Surmien jälkeen mies lähti kotiinsa Oulun Myllyojalle. Hän löi kiinniottotilanteessa poliisia kirveellä kypärään, jolloin poliisi käytti virka-asetta. Mies kuoli saamiinsa vammoihin.  

Syyttäjä totesi poliisin toimineen ohjeistuksen mukaisesti.  

Koska mies on kuollut, ei juttu etene syyteharkintaan.  


Juttua on päivitetty klo 13.55 tutkinnanjohtajan kommenteilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja