Mainos

Oulun ja Turun kaupunginteattereilla menee hyvin

Oulun kaupunginteatterin katsomot olivat kuluneena näytäntövuonna täydet 81,5-prosenttisesti. Lähes sataprosenttisesti täysiä ne olivat näytelmissä Kissa kuumalla katolla, Bernarda Alban talo ja Hyppää pois. Kaikkiaan katsojia oli näytäntövuonna noin 72 000. Turun kaupunginteatterissa puolestaan kävi päättyneellä näytäntökaudella yhteensä yli 106 000 katsojaa. Edellisellä kaudella katsojia oli hieman alle 94 000.

Teatteri kiinnostaa niin oululaisia kuin turkulaisiakin.


Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä oli esityksiä kuluneena näytäntövuonna yli 20 vähemmän. Tämä johtui siitä, että suurella näyttämöllä aloitettiin syksyn ensimmäisen uuden näytelmän harjoitukset jo keväällä, joten esitykset painottuvat tänä vuonna syksyyn. Suurella näyttämöllä jatkavat syksyllä näytelmät Top Dogs - Johtavat koiraat ja Colorado Avenue sekä pienellä näyttämöllä Bernarda Alban talo. Esitykset alkavat jo 29. elokuuta. Suuren näyttämön ensimmäisen näytelmän, Kaisa Korhosen ohjaaman Tsehovin Kirsikkapuiston, ensi-ilta on 22. syyskuuta. Pienelle näyttämölle valmistuu 21. syyskuuta pohjoismaisena kantaesityksenä irlantilaissyntyisen Kate O'Riordanin moderni ihmissuhdenäytelmä Pimeyden kita, jonka ohjaa Leena Salonen. Teatterin dramaturgina on maaliskuussa aloittanut Aino Piirola. Ohjaajaksi on ensi näytäntövuodeksi kiinnitetty Miko Jaakkola. Hallintopäällikkö Outi Sipilän sijaiseksi on kahdeksi vuodeksi kiinnitetty ekonomi Hannele Salmi. Outi Sipilä jatkaa osa-aikaisena tuotantosuunnittelijana.

My Way suosituin Turun ohjelmistossa


Turun kaupunginteatterilla oli nyt kaikkiaan 447 esitystä, kun edellisellä kaudella niitä oli 462. Teatteritalon kolmen näyttämän keskityttöprosentti oli 91. Päänäyttämön esityksistä menestyi parhaiten muistojen lauluilta My Way. Lähes yhtä paljon kiinnostivat ranskalaisfarssi Vaimoni Maurice ja rockmusikaali Byddy - The Buddy Holly Story. Sopukassa menestyi Pekka Töpöhäntä ja kellarijengi niin hyvin, että se oli kevätkaudella siirrettävä suurelle näyttämölle. Esityksen keskitäyttöprosentti oli molemmilla näyttämöillä keskimäärin 99,3.

Sopukassa pääsivät 90-prosenttiseen täyttöasteeseen myös kotimainen satiiri Yhden tuska on toisen show sekä uusiutunut klassikko "Romeo ja Julia". Omassa sarjassaan Pikkolo-teatterissa menestyivät jälleen kestosuosikit Viiru ja Pesonen kylvöpuuhissa sekä joulupuuhissa. Turun kaupunginteatterilla oli näytäntökaudella kaikkiaan 447 esitystä. Edellisellä kaudella oli ollut 462 esitystä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.