Oululainen kaupunginvaltuutettu Junes Lokka syytteeseen kunnianloukkauksista ja yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä

Oululaista kaupunginvaltuutettua Junes Lokkaa vastaan on nostettu syytteitä neljästä kunnianloukkauksesta ja yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä, Valtakunnansyyttäjänvirasto tiedottaa.

Kunnianloukkausten epäillään tapahtuneen muun muassa sosiaalisessa mediassa. Lokan lisäksi syytteessä on kaksi muuta ihmistä. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Oulun syyttäjänviraston mukaan epäiltyjä uhreja on kolme.

Lokka on maahanmuuttovastaiseksi profiloitunut poliitikko. Hän edustaa Oulun valtuustossa yhden valtuutetun Aito suomalainen yhteislista -ryhmää. Hän on myös ehdolla eduskuntavaaleissa.

Toisesta oikeusjutusta odotetaan tuomiota

Lokka vei viime kuussa toimittaja-kirjailija Johanna Vehkoon käräjille kunniansa loukkaamisesta. Vehkoon syyte koskee Facebook-kirjoitusta, jossa hän luonnehti kärjekkäästä esiintymisestään somekanavissa tunnettua Lokkaa muun muassa rasistiksi ja natsiksi.

Muun muassa Suomen PENin sananvapauspalkinnon saanut ja Julkisen sanan neuvoston jäsenenä toiminut Vehkoo on kiistänyt rikoksen. Hänen mukaansa kyseessä oli rajatulle ystäväjoukolle suunnattu päivitys, jonka yksi henkilö kopioi ja julkisti.

Vehkoon mukaan Lokka on häirinnyt häntä aktiivisesti, kun taas Lokan mukaan Vehkoo levitti hänestä valheita. Jutussa ei ole vielä annettu ratkaisua.

Lokka on tuomittu viime syyskuussa Oulun käräjillä lainvoimaisesti sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, ja hänen verkkoviestejään on määrätty poistettaviksi niiden loukkaavan sisällön takia.

Lue myös:

    Uusimmat