Österbottens Tidning: Nyt puhuu Roman Eremenko – tämän vuoksi jalkapallotähteä ei ole nähty Huuhkajissa kokaiinijupakan jälkeen

Suomen kirkkaimpiin jalkapallotähtiin vuosia lukeutunut Roman Eremenko on vältellyt julkisuutta pitkään. Tuoreessa Österbottens Tidning -lehdelle antamassaan haastattelussa Eremenko valottaa ensimmäistä kertaa kuulumisiaan, Venäjällä vietettyjä vuosia sekä statustaan suhteessa Suomen maajoukkueeseen.

Helmikuussa Eremenkon kerrottiin jättävän venäläisen Rostovin, jota hän ehti edustaa tammikuusta 2019. Suomen maajoukkueessa tähtipelaajaa ei ole nähty viiden vuoden takaisen kokaiinikäryn jälkeen.

Haastattelussa 34-vuotias Eremenko vahvisti Rostov-sopimuksen purkautumisen tärkeimmäksi syyksi perhesyyt. Vaimo Marika sai viisumin vain kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan, jonka myötä Helsingin ja Rostovin välillä kulkeminen alkoi käydä kolmen lapsen kanssa raskaaksi. 

Eremenko ei ole virallisesti lopettanut maajoukkueuraansa. Hänen paluullaan EM-kisoihin valmistautuvaan maajoukkueeseen on spekuloitu useaan otteeseen viime vuosien varrella, mutta päävalmentaja Markku Kanerva on kertonut vaikeuksistaan saada yhteyttä mieheen. 

Haastattelun mukaan lonkkavaivat ovat olleet yksi este Eremenkon maajoukkueeseen paluun tiellä.

– Kun meillä on ollut pelitaukoja seurajoukkueen kanssa, minun on täytynyt lepuuttaa lonkkaani. Toinen lonkka on toista korkeammalla, ja tilanne on pahentunut vuosien myötä. Olen saanut viime vuosina särkylääkkeitä ja ruiskuja ennen jokaista ottelua, Eremenko sanoi.

Kuluvalla viikolla Eremenko tavattiin harjoittelemasta nuoruusvuosiensa seurassa pietarsaarelaisessa FF Jarossa. EM-kisojen lipuminen ohi suun ei miestä paina. 

– Ei lainkaan. Olen ollut sivussa maajoukkueesta viisi vuotta. EM-jalkapallo ei ole minun juttuni, sillä en ole ollut joukkueen kanssa enkä viemässä sitä kisoihin.

Vaikka maajoukkue ei kuulu tällä hetkellä Eremenkon asialistalle, hän ei halua sulkea lopullisesti ovea Huuhkajilta.

– Tällä hetkellä maajoukkeura on ohi, mutta ei välttämättä lopullisesti. Vielä ei tiedetä, mitä tapahtuu syksyllä. En halua mennä maajoukkueeseen kohtuullisessa kunnossa. Markku Kanerva soitti, mutta minä sanoin ei. Joskus en vastannut.

Syyksi vastaamattomuuteen Eremenko sanoo, ettei kuullut Kanervan soittoa.

– Sen jälkeen ajattelin, että hänellä on muuta ajateltavaa, eikä minulla ollut päivitettävää. Siitä asiasta ei ole paljoakaan sanottavaa, Eremenko kommentoi hiljaisuuttaan maajoukkueen päävalmentajan suuntaan.

Päävalmentaja itse saa Eremenkolta varauksetonta tunnustusta.

– Kun Kanerva vihdoin sai mahdollisuutensa maajoukkueessa, hän osoitti olevansa sen arvoinen – enemmänkin, Eremenko arvioi.

Huhut uran päättymisestä Eremenko katkaisee heti. Mahdollisesta uudesta suunnastakin saadaan vihiä.

– Uran päättyminen ei ole vielä lähelläkään. Erityisesti nyt, kun olen pitänyt taukoa pelaamisesta. Pidän huolen, että olen kunnossa, kun siirtoikkuna aukeaa.

– Arabimaassa pelaaminen voisi olla täydellistä perheelle. Heillä on siellä hyvät koulut ja lämmin sää, Eremenko pohtii.

Kahden vuoden kilpailukieltoaan Eremenko ei halua enää tarkemmin muistella.

– Se on ollut vaikeaa aikaa, mutta olen kulkenut sen läpi ja elämä jatkuu. En halua puhua siitä sen enempää. Mutta ehkä voimme kirjoittaa siitä kaikesta kirjan uran jälkeen? Minulla on paljon kerrottavaa.

Lue myös:

    Uusimmat