Ostaisitko talosi Ikeasta? Nyt se on mahdollista

Edullisista huonekaluistaan tunnettu kalustejätti Ikea on laajentanut valikoimaansa täysin uudelle tasolle. Yhdysvaltalaislehti Sustainable Business Oregon kertoo ruotsalaisketjun tuoneen Yhdysvalloissa markkinoille nyt ensimmäisen Ikea-talon.

Portlandin koti- ja puutarhamessuilla yleisölle ensi kertaa esitelty talo kulkee nimellä Aktiv. Ikea-talo maksaa 86 500 dollaria, eli noin 65 500 euroa. Yhdessä oregonilaisen arkkitehtitoimisto Ideaboxinkanssa suunnitellussa pinta-alaltaan 70 neliömetrin kokoisessa talossa on yksi makuuhuone, olohuone, keittiö, kylpyhuone ja kaksi varastohuonetta.

Ikea-talo ei noudata Ikea huonekalujen konseptia, jossa kuluttaja joutuu itse kokoamaan huonekalunsa. Talo voidaan toimittaa perille valmiiksikoottuna joko yhdessä tai kahdessa osassa. Aktiv on myös valmiiksi sisustettu, ja sen sisältä löytyvät Ikean omat keittiö- ja kylpyhuoneratkaisut.

Arkkitehtitoimisto Ideaboxin suunnittelemaa taloa voi kutsua suosiolla ekotaloksi, sillä talon perusideaan kuuluu asumisen tuottaman hiilijalanjäljen pienentäminen. Aktivin toimitusaika on noin kahdeksan viikkoa.

Asiasta ensimmäisenä Suomessa kertoi Taloussanomat

Lue myös:

Lähteet: Sustainable Business Oregon, Huffinton Post.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja