Osaisitko veikata tämän iän? Maailman vanhin helmi tulee yleisön nähtäville Abu Dhabin Louvressa

Tiettävästi maailman vanhin helmi asetetaan yleisön nähtäville Abu Dhabissa Arabiemiraateissa. Vuonna 2017 löytyneen helmen iäksi on arvioitu 8 000 vuotta ja se löytyi muinaisen kylän kaivauksissa Marawahin saarella.

Helmi on läpimitaltaan alle puoli senttimetriä ja näyttää vaaleanpunaiselta. Helmen löytymisestä ovat uutisoineet muun muassa CNN ja brittilehti Guardian.

– Maailman vanhimman helmen löytyminen Abu Dhabista osoittaa, että taloudellisella ja kulttuurisella lähihistoriallamme on syvät juuret, jotka ulottuvat jopa esihistorian aamunkoittoon, sanoo kulttuuri- ja turismiosaston puheenjohtaja Mohamed al-Muabarak.

Asiantuntijoiden mukaan helmiä vaihdettiin muinaisessa Mesopotaniassa esimerkiksi keramiikkaan ja muihin esineisiin. Niitä käytettiin myös koruina. Malawahin saaren kaivauksilta on löydetty myös keramiikkaa, simpukoista ja kivistä tehtyjä käätyjä ja nuolenkärkiä.

Maailman vanhin helmi tulee yleisön nähtäville Abu Dhabin Louvressa järjestettävässä näyttelyssä, joka avautuu lokakuun lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat