Mainos

Osa lasten pelastusliiveistä jopa hengenvaarallisia

Muutamat pelastusliivit eivät kääntäneet lasta vedessä.

Osa pienten lasten pelastusliiveistä on todettu jopa hengenvaarallisiksi.

Norjassa tehdyssä laboratoriotestissä testattiin kolmettoista yleisesti markkinoilla olevat lasten pelastusliivit suurimpien valmistajien mallistoista. Testissä peräti neljät pelastusliivit todettiin jopa hengenvaarallisiksi.

Perinteiset, yli 10 vuotta markkinoilla olleet Helly Hansenin Navigare Scan liivit todettiin testissä vaarallisimmaksi. Tuote on nyt poistettu myynnistä.

Vaikka testatut liivit ovat saaneet CE-merkinnän, kaikki eivät silti täytä uusimpia turvallisuusvaatimuksia. Testissä huonoiten menestyneet liivit eivät kääntäneet veteen pudonnutta lasta selälleen.

- Kaikki liivit testataan. Tietysti jos mitään onnettomuuksia ei ole tapahtunut, ei ole sinällään syytä olettaa niiden olevan viallisia, sanoo Konekeskon tuoteryhmäjohtaja Anssi Westerlund.

Vasta viime aikoina pelastusliivien turvallisuutta on alettu testata testinukeilla. Sitä ennen lasten liivejä ovat testanneet pääosin aikuiset.

- Joissakin testeissä on laitettu esimerkiksi kasvot veteen, eikä näitä testejä ole pystytty tekemään pienille lapsille.

Helly Hansen sai kunnian olla samalla myös Kippari-lehden testivoittaja. Parhaiten menestyneet liivit kannattelevat lapsen päätä muita liivejä paremmin.

Helly Hansen on tarjoutunut vaihtamaan asiakkailleen vaaralliseksi todetut liivit uuteen, testin voittaneeseen malliin.

Lapsenlapsensa kanssa Naantalista Maarianhaminaan veneilemään lähdössä ollut Linnea Keitaanranta pitää huolen siitä, että lapsella on aina turvalliset liivit. Pelastusliivien turvallisuuspuutteet saivat isoäidin huolestuneeksi.

- Tämä on oikeastaan aika hirvittävää, kun ajattelee että kaikki lapset eivät esimerkiksi voi uida. Vanhempien on ehdottomasti huolehdittava, että liivit ovat varmoja.

Aiheesta lisää Seitsemän Uutisissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.